Welcome to Romania, the land of Carpathian…căcat

0

Pe vremea când aveam de ales dacă să fiu corect în viață sau nu, am ales să fiu sărac, adică corect.

Vreo 10 ani mai târziu, suntem conduși de o analfabetă, iar un italian operează prin România , deși are 8 clase. Adică cam câți cm am eu pe lângă Rocco Sifredi, așa se compară anii mei de școală cu anii lui.

Și câteodată îmi mai trec și mie prin cap prostii, de ce să te mai chinui, de ce să fii corect și să mai plătești amenda aia nenorocită pe care ți-o dă un paznic glorificat care poartă denumirea pompoasă de Polițist local, când totul în jurul tău e hoție.

Și suntem proști, noi așa ca nație, suntem o țară de proști care se minte singură și se laudă singură. Nu a venit nimeni să ne spună că suntem deștepți, dar dacă se întâlnesc doi români în străinătate, automat ei sunt deștepți iar englezii sunt proști. Uitând că ei le spală căcatul de pe chiloți și fac munca de jos. Ne mințim că avem cele mai frumoase femei din lume, dar imaginea femeilor românce din România e de curvă. Sau escroacă, cum e aia care l-a fraierit pe moș de vreo 750.000 de euro.

Și stăm așa, ca niște oameni corecți, cu idealuri, că noi avem idealuri și iubim să avem imagine bună, noi când protestăm dăm flori la jandarmi și balonașe în formă de inimă, că dă bine pe 9Gag. După care ne luăm niște gaze în bot și ne întrebăm de ce se întâmplă asta?

Când ne uităm spre vest îi criticăm pe fraieri, că nemții sunt reci, ăia sunt proști, ăialalți sunt fraieri și nu știu să facă nimic. Numai că ăia din vest sunt cu vreo 100 de ani în fața noastră. Și, de acolo din viitor, ne-au arătat cum se protestează corect. Da, dar nu dă bine pe Facebook, că au avut niște veste galbene, nu au făcut ei steagul Europei din oameni, fraierii. Au pierdut la capitolul imagine.

Și? Sunteți mulțumiți? Că vă treziți în fiecare dimineață, stați în trafic și câștigați exact cât să trăiți o lună, în timp ce fiul unei analfabete conduce o mașină care valorează cam dublul ratelor tale pe 30 de ani la apartament.

Uite de aia îmi place Israelul, că oamenii n-au idei proaste în cap, le-a dat Palestinianu cu o bombă? Au trimis înapoi 30 de bombe. De aia oamenii l-au idolatrizat Drasius Keyds care și-a făcut dreptate cu mâna lui după ce oameni de rang înalt i-au violat fiica. Că toți avem pornirea asta în noi, dar nu dă bine pe Facebook dacă nu suntem politically corecți.

M-am luat aici aiurea cu scriitura, pentru că Președintele Societății Române de Onco-Hematologie Pediatrică, a zis că e ok în România, copiii bolnavi de cancer au tot ce le trebuie. Asta după ce un copil de 3 ani bolnav de leucemie a fost plimbat prin spitale până s-a îmbolnăvit de gripă.

Și mi-a venit așa o imagine prin care toți oamenii de genul ăsta ne zâmbeau ca la Revoluția Franceză, adică cu capul tras într-o țeapă. Dar nici asta nu dă bine pe Facebook. Așa că să folosim o vorbă din bătrâni. Tot mai bine e acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here