Viitorul Educației.

3

Dacă ai întreba orice om de pe stradă cum vede viitorul în educație, o să-ți răspundă că fără examenul de bacalaureat, și mi se pare foarte trist că cel mai important examen din viață a devenit examenul care îți pune bețe în roate.

Este nevoie de oameni din exteriorul sistemului de învățământ pentru a se putea face ceva. Și, din fericire, se găsesc și asemenea oameni.

Vă aduceți aminte când erați niște prichindei micuți și aveați ditamai ghiozdanul plin cu cărți mai groase ca biblia? Eu îmi aduc aminte, probabil de aceea nici nu am devenit un mare susținător al cititului. Când vedeam grosimea unei cărți, preferam să fac altceva, doar să nu citesc . Și asta s-a văzut, eram un semianalfabet, care citea repede și bine, dar scria puțin și prost.

Ce s-a schimbat? Păi tehnologia m-a schimbat. Am pus mâna pe o tabletă și am început să citesc Mein Kampf, seară de seară înainte de culcare citeam câteva pagini. Și mi-a prins bine, pentru că acum de câte ori ajung în târgul de vechituri, îmi cumpăr cate o carte și nu trece o zi fără să citesc câteva pagini.

Vă spuneam că oamenii din exteriorul sistemului de învățământ pot schimba ceva, și așa este. Acum două luni, compania Holcim România a lansat manualul digital ”Lecția Verde-Creează-ți mediul”.

Este un manual care poate ajuta viitoarea generație să protejeze mai bine mediul înconjurător și, de ce nu, natura să înflorească la fel de frumos ca inteligența viitoarei generații.  Să nu uităm, totuși, că manualul este digital, astfel natura este protejată și,poate, așa mai salvăm și din frumoasele păduri pe care le avem.

Acest manual nu trebuie privit doar ca un manual digital despre mediul înconjurător, poate fi privit și ca o lecție, ca un mic imbold care să trezească pasiunea tinerilor pentru citit.

3 COMENTARII

  1. Eu sper ca manualul sa trezeasca mai mult pasiunea tinerilor pentru protejarea mediului, ca de aceea a fost creeat. Pentru citit sunt o groaza de alte carti interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here