Vă rog să mă iertați că generalizez.

Poate că sunt eu ghinionist și întâlnesc situații sau oameni care îmi influențează părerile în așa fel încât, în momentul în care scriu despre un anume subiect, tinde să devină puțin generalizat. Dar să moară industria muzicală de la noi dacă nu așa stau lucrurile. Orice om cunoaște povești, vede cazuri sau trece prin situații care-i pot influența părerea.

Toți polițiștii sunt proști? Nu! Dar majoritatea sunt. De ce cred asta? V-am zis de polițistul care s-a însurat și i-a plecat nevasta după cinste cu nașul și banii? Știți ce a făcut după ce a aflat? S-a dus după ea în genunchi la mă-sa acasă.  E prost? E prost! True Story!

V-am zis de un amic care, polițist fiind, a fost trimis la Satu Mare, parcă, la nu-știu-ce dinasta de disciplină pentru că n-a știut să completeze un proces verbal? True Story!

V-am zis de polițistul care a amendat un copil de nici un an pentru că se plimba în căruciorul care-l ajuta să meargă? True Story!

V-am zis de polițistul care , de pe contrasens venind, a încercat să oprească o mașină, dar prea prost fiind a ieșit brusc pe geam cu bagheta aia ce-o au ei de l-a speriat pe conducătorul auto care a frânat brusc și era să provoace un accident în lanț? True Story! De frică și de gura oamenilor, polițistul s-a urcat înapoi în mașină și a plecat. Trebuie să precizez că asta se întâmpla în Ungaria, ceea ce ne demonstrează că prostia polițiștilor este universală.

Bine, eu mai scriu și despre femei că sunt proaste sau curve. Modul în care scriu tinde să devină generalist la adresa lor. Ați putea crede că am suferit și am fost frustrat. Dar chiar n-am suferit din dragoste, sunt prea tânăr să fi suferit. Dar ce am văzut în jurul meu, ce am văzut la alții, m-a convins că marea majoritate a femeilor sunt proaste și curve. Dar nu trebuie să mă credeți pe mine. E suficient să te uiți pe internet, este suficient să te uiti pe facebook la toate tâmpitele, scrie un nume la întâmplare, sigur o să dai peste 10 tâmpite…cel puțin. Am avut plăcerea să cunosc femei deosebite? Da! Și mă bucur, pentru că ele mi-au demonstrat că există și decență. Am avut onoarea să cunosc curve? Oho, și încă câte. Erau și proaste printre ele? Aproape toate. Dar e în avantajul tău să dai peste una proastă, e mult mai ușor de f*tut. Sau dacă ești blogger dinăsta pe sentiment, le iubești pe toate oricât de proaste ar fi, pentru că dragostea este cel mai frumos lucru. Și te bucuri să te trezești dimineața lângă ea în pat și s-o mângâi pe trupul gol…..bla bla…..o dau în Constantinescu style.

Chestia este că eu sunt un om căruia îi place să observe. Din păcate n-am prea avut lucruri pozitive de învățat. V-am mai zis că am un erou la mine în oraș. Un om părăsit de nevastă, lăsat cu doi copii mici pe cap, om care continuat să muncească și a încercat pe cât a putut el să le facă o copilărie fericită. Ce puteam să învăț de aici? Că moarta aia e o curvă proastă.

Și mai sunt o groază de exemple după care îmi ghidez părerile. Dar nu cred că are rost să le enumăr din nou. Repet. Nu toate-s curve, nu toate-s proaste. Dar majoritatea bate minoritatea.

Așa că vă rog să mă iertați dacă, câteodată, tind să generalizez când vine vorba despre anumite subiecte.

Pun și o cruce aici, să aveți puterea să mă iertați mai ușor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here