Toți infractorii se ascund în spatele lui Dumnezeu.

0

Becali e profesor la treaba asta, dar nu despre el vreau să vorbesc. Îl mai știți pe Konstantinos Passaris? NU? Hai că vă aduc aminte:

• la 13 ani injunghie un coleg
• la 14 ani este prins avand cocaina asupra lui
• la 15 ani este arestat pentru furt. Este inchis intr-un centru de reeducare unde il cunoaste pe romanul Nicolae Gorea.
• in anul 1994, la 19 ani, intra in armata. In prima permisie fura din nou, fiind inchis in închisoarea armatei. Evadeaza in 1996. La ceva timp, se reintalneste cu Gorea si impreuna cu inca doi romani formeaza o banda care terorizeaza Atena cu jafuri si mai multe ciocniri cu politia.
• 19 Februarie 2000. Are loc un schimb de focuri intre banda lui Passaris şi politistii eleni. Unul dintre romani este ucis, trei politisti sunt raniti. Passaris reuseste sa scape, fiind prins trei zile mai tarziu intr-o cafenea. In aceeaşi zi, Nicolae Gorea este impuscat mortal de catre politie.
• 16 februarie 2001. Passaris evadeaza in timp ce era transferat la un spital din Atena. Ucide doi politisti si un angajat al spitalului. Cu ajutorul romanului Paul Popa reia sirul talhariilor. Sunt jefuite o casa de amanet, unde casierul este impuscat mortal, o agentie de turism, o farmacie unde farmacista este, iarasi, ucisa, o banca si un magazin de vopsele. Pagubele depasesc cateva sute de mii de euro.
• 11 Mai 2001. Kostas ucide o bulgaroaica de 21 ani. La cateva ore dupa crima, impreună cu Popa loveste doua afaceri in portul orasului Pireu. Politia se ia dupa ei. Are loc un schimb de focuri, dar cei doi reusesc sa scape.
• 31 iulie 2001. Politia il identifica intr-un apartament. Passaris reuseste sa scape din mainile trupelor speciale deghizat cu o peruca si ochelari de soare. Raneste doi politiști si este impuşcat in picior. Dupa acest esec, seful politiei elene, Yannis Georgakopoulo, si-a dat demisia. Passaris fuge in Romania.
• 24/25 Noiembrie 2001, execută cu sange rece doi angajati ai casei de schimb valutar „Le Petit Bijou”, fura jumatate de miliard si se face nevazut impreuna cu o femeie. Este identificat si prins in timp record.

Bun, acuma să vă spun că o româncă vrea să-l scape de închisoare cu ajutorul Bisericii. Eu sunt de acord că toți merităm o a doua șansă. Numai că el a avut vreo 4. Dacă vă vine să credeți, Biserica Ortodoxă din Grecia, are o asociație care-i ajută pe deținuți să iasă din închisoare. Bă, cât de jos poate să ajungă Biserica?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here