După ce am folosit Broswerul de la Google ani de zile, am simțit nevoia de o schimbare, de un browser care să-mi ofere și mai multe, pentru a nu fi nevoit să trec în alte ferestre atunci când vreau sa răspund pe whatsapp de exemplu.

Iar Browserul pe care îl folosesc în acest moment, îmi oferă această posibilitate. Să găsești cel mai bun browser este o provocare, pentru că unele îți oferă exact ceea ce lipsește celorlalte. Dar pentru un utilizator mediu, ca mine, cred că este important să-ți ofere cât mai multe posibilități de multi tasking și să consume cât mai puține resurse.

Așa că am pornit în căutarea unui browser care să-mi satisfacă nevoile.

5.Vivaldi

Mi-a plăcut că este foarte customizabil și poți lua notițe direct în browser, dacă ai ceva rapid de notat. Faptul că este customizabil îl propulsează în top 5 cele mai bune browsere, pentru mine. Dar are un mare defect. E încet, foarte încet. Mi se pare că durează o eternitate să se încarce o pagină. Inițial am crezut că e vorba de internetul meu, dar m-am convins repede că browser-ul este de vină. Vivaldi este interesant, dar l-aș propune pentru folosire doar ca o variantă de back up.

Ce mi-a plăcut mult este preview-ul tab-ului pe care il ai deschis atunci când pui mouse-ul pe el.

Download

4. Microsoft Edge

O altă încercare disperată a celor de la Microsoft să creeze un browser bun. Le-a cam ieșit fiindcă Microsoft Edge este de o rapiditate ieșită din comun. Totuși, ceva te face să stai departe de el. Personal nu l-am simțit foarte user friendly și după ce m-am chinuit câteva minute să găsesc anumite chestii, am zis că nu este de mine.

Cu toate astea, are integrat reading mode care e foarte fain, se mișcă repede și e foarte bine integrat cu Windows. Cu toate acestea nu devine browser-ul #1 pentru mine, dar intră în top 5 cele mai bune browsere pe locul 4.

Download

3. Google Chrome

Surprinzător chiar și pentru mine, pentru că până recent a fost browser-ul meu principal. Integrat perfect cu google și cu tot ce aș avea nevoie în momentul de față. Dar, și este un mare dar, omoară resursele de zici că editam filme 4K. Și nu, nu făceam asta, ci doar deschideam mai multe tab-uri. Practic îmi îngreuna toată munca atunci când trebuia să ajute, așa că am fost nevoit să îl trec în rezervă iar în top 5 cele mai bune browsere intră pe locul 3.

Download

cele mai bune browsere

2.Mozilla Firefox

A fost primul browser pe care l-am folosit cu adevărat și care a stat câțiva ani ca principalul browser de pe pc-ul meu. Ceva la un moment dat s-a rupt, nu a ținut pasul cu design-ul modern de la Google Chrome și atunci am făcut trecerea. A urmat o perioadă de cădere a browserului Mozilla Firefox, dar și-a revenit incredibil iar cele mai mari publicații îl dau drept cel mai bun browser de pe piață la momentul actual.

Și nu sunt aici să îi contrazic. Este rapid, mănâncă puține resurse chiar și atunci când ai multe taburi deschise, punctează foarte bine la capitolul securitate și primește update-uri regulat. Este fără îndoială un browser foarte bun pe care trebuie să-l ai în vedere tot timpul.

Dar, e ceva ce Mozilla Firefox nu-mi oferă , de aceea intră în top 5 cele mai bune browsere pe locul 2.

Download

Cele mai bune browsere

1.Opera

Îl mai folosisem în trecut pentru pentru chestii secundare, niciodată nu a fost browser-ul meu principal, până acum. A devenit principal atât pe PC cât și pe Macbook. Este cel mai subapreciat browser din istorie, ocupă doar 1% din întreaga piață. Este absolut demențial pentru conexiuni proaste la internet, pentru că are capabilitatea de a compresa informația care trec prin serverele de la Opera și îți oferă o viteză foarte bună. Opera vine și cu adblocker integrat care își face treaba cu brio. Dar altceva m-a cucerit pe mine. Trei lucruri esențiale pe care le folosesc zilnic.

În primul rând ai messengerul de la Facebook direct în browser, fără a fi nevoit să deschizi un tab. La fel se întâmplă și cu WhatsApp sau Telegram. Ceea ce îl face regele multitaskingului, pentru că nu ești nevoit să ieși din spațiul de lucru pentru a răspunde unui mesaj pe WhatsApp sau Messenger sau Telegram. Mi-aș dorii să văd mai multe servicii de mesagerie integrate.

Dar partea cea mai faină nu este asta. Ci MyFlow, un feature care îți permite să continui browsing-ul de pe orice dispozitiv. De exemplu văd un articol pe care aș vrea să-l citesc mai târziu, la o simplă apăsare de buton articolul este salvat în MyFlow, după aceea îl pot deschide fie de pe telefon, fie de pe PC sau Macbook. Funcționează perfect și atunci când vrei să salvezi un articol pentrju a fi citit mai târziu.

Opera vine cu foarte multe lucruri, au implementat chiar și un buton de screenshot, pratic s-au gândit la toate și în plus nu consumă multe resurse. Tocmai de aceea Opera intră pe locul 1 în top 5 cele mai bune browsere.

Download

cele mai bune browsere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here