Nici nu știu ce e mai trist, faptul că oamenii sunt scandalizați că faci o glumă despre catedrală, sau că tot ei ignoră faptul că în 2019 un copil moare înecat în căcat pentru că încă avem WC-uri în curte.

Primarul capitalei, întristat fiind de tragedia prin care trec francezii, doar nu credeați că e vorba de români, s-a gândit să-și doneze 10% din salar, dar nu pentru investiții ca să nu ne mai căcăm în curte cu riscul de a cădea copiii în fose septice. Ci pentru reconstruirea unei catedrale.

Dar credeți că oamenii de rând sunt mai sensibili la problemele noastre? Știrea cu copilul mort înecat într-o fosă septică a trecut neobservată, în timp ce românașii sufereau la vederea flăcărilor care distrugeau catedrala. Je suis Notre-Dame. Că astea sunt problemele care ne macină pe noi.

Biserica Catolică a luat vreo poziție? Da, se roagă! În timp ce președintele Franței a zis că o să ceară poporului donații pentru reconstrucție. E trist și la ăia, nu doar la noi. Oamenii sunt penibili indiferent de țară.

Știu, știu, istorie, clădire veche, încărcată de istorie. Dar să nu uităm că și Auschwitz e plin de istorie. Ați plânge dacă ar arde?

Și nici măcar nu e asta problema. Băi, căcănarilor, faptul că a murit un copil sufocat în căcat la propriu e mult mai grav decât catedrala în flăcări, cel puțin pentru noi ca nație. Că nu e Notre-Dame al nostru să plângem după el, mai degrabă aș plânge după copilul ăla de 3 ani mort pentru că țara asta nu este în stare să țină pasul cu restul lumii.

Da, mai cool e să îți pui poză cu Notre-Dame, să vedem și noi că ai fost acolo, în schimb cu wc-ul din curtea bunicii… parcă nu dă bine pe Instagram, ce naiba de influensăr ești dacă te caci direct în pământ, nu?

Ce contează că ne căcăm ca barbarii după aia ne înecăm în căcat, contează că am fost pe la Paris. În definitiv uite, Crucea din catedrală nu a fost afectată. CLAR! MINUNE DUMNEZEIASCĂ

Săracilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here