Dracula 2020

Dracula 2020 e un serial care încearca readucerea în actualitate a celebrului Vampir. Da, este un alt articol cu seriale, pentru că am fost în concediu și doar asta am făcut. Filme și seriale de dimineața până seara.

Am așteptat cu entuziasm venirea serialului pentru că îmi doream să văd povestea din carte prezentată în serial cât mai bine. Și a fost ok. A respectat cât s-a putut, și au prezentat într-un mod interesant personajul Dracula.

Au fost câteva lucruri total anapoda. De exemplu de ce era foarte bătrăn și întinerea după ce îi sugea sângele lui Jonathan? Adică înțeleg procesul. Dar de ce nu era deja tânăr? Nu era ca și cum Dracula stătuse fără sânge până atunci.

Mi-a plăcut și cum își prelua cunoștiințele din sângele victimelor. Asta îl făcea mereu mai puternic. Dar cel mai frumos a fost faptul că l-au umanizat puțin. Prin faptul că bea sângele oamenilor, nu le lua doar cunoaterea, ci și fricile! Așa se explica de ce îi era frică de soare sau de cruce. În realitate nu îl afecta cu nimic, nici crucea, nici lumina soarelui.

A fost o idee bună. Acuma vă dați seama că nu respectă cartea în totalitate și s-au jucat cum au vrut ei cu povestea și personajele.

Pentru prima dată pot spune că mi-a plăcut schimbarea unui personaj care clasic era masculin. Van Helsing e femeie de data aceasta, și ce femeie! Băi, joacă impecabil Dolly Wells și pot spune că este cel mai bun Van Helsing din câți am văzut. Comic, fără frică, batjocoritoare la adresa lui Dracula.

Direcția în care putea să meargă relația dintre Dracula și Van Helsing era de admirație reciprocă. Și acolo se ajunge.

Per total, primele două episoade sunt bune. Apropo, au cam 1 ora și 30 de minute pe episod.

Nu mă declar mare fan al episodului 3 și cred că este cel care îi scade nota generală drastic. În primul rând, acțiunea se petrece cam la 150 de ani după episodul 2, ceea ce înseamnă că Dracula ajunge în Anglia dar nu e în epoca Victoriană, așa cum mi-as fi dorit.

Este în timpul nostru, unde este întâmpinat direct de o societate care a fost fondată de Mina și a cărei singur scop era să-l prindă pe Dracula.

Și îl prind, dar o să vedeți cea mai tâmpită fază din istoria cinematografiei, probabil atât de plictisit era scenaristul încât a zis „Coaie, io îmi bag pula că nu mai am chef să scriu” și a debitat inepția asta.

Citește și recenzia serialului Carnival Row

Deci, ăla vampir, prins de ăștia când omora vreo 2 oameni, trebuie să fie eliberat pentru că a venit avocatul și are drepturi? Pe bune? Nici măcar nu e ființă umană și are drepturi. PENIBIL!

Se putea merge în orice direcție, să omoare ceva oameni pe acolo și să scape, să… orice! Da nu cu chestia asta de nu pare plauzibilă nici în cel mai prost desen animat pentru copii.

Claes Bang (Dracula) face un rol bun. Îmi place interpretarea lui și îi dă o aură ironică lui Dracula ba chiar și umor sau compătimire. Cu alte cuvinte, îl face uman.

Dracula 2020 este disponibil pe Netflix și este făcut în colaborare cu BBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here