Sărac și sănătos-mentalitatea românului.

8

De fiecare dată când îi spun mamei mele că vreau să plec în străinătate când termin cu școala, mi-o aruncă pe aia cu ”Nicăieri nu-i ca acasă” și ”mai bine sărac și sănatos” .

De fiecare dată trebuie să-i explic că nu-i așa.

”Nicăieri nu-i ca acasă”

Nu înțelege nimeni că acasă nu-mi place? Este imposibil să-ți placă România dacă ești născut și crescut aici. N-are cum să-ți placă Romania când populația  cere libertatea unui om care a furat. Aș vrea să văd o țară care pune mâna pe topor și pleacă în urmărirea oamenilor care ne-au adus în stadiul acesta. Nu o țară care-l susține pe Becali și se uită la Domnu Dan.

N-are cum să-ți placă România dacă tu mergi la urgențe cu dureri de rinichi și timp de o ora și jumătate nu te bagă nimeni în seamă, doar dacă faci scandal.

N-are cum să-ți placă România când șansele tale să-ți găsești un loc de muncă sunt foarte mici, nu ești apreciat, lucrezi ore suplimentare pe gratis, iar șeful tău nu știe nici să caute un document word.(caz personal).

Și sunt o groază de exemple, dar nu vreau să-mi creez o imagine de om care urăște România. Nu urăsc țara, urăsc oamenii care o populează.

 

”Banii n-aduc  fericirea”

Omul care a inventat proverbul acesta este, probabil, omul care nu a reușit să câștige nici un ban în toată existența lui.

Păi câți bogați sunt triști? Excluzîndu-i pe cei care și-au pierdut averile, pe aceia îi înțelegem.Cred ca de-aia nu dau bani cerșetorilor, sunt un om foarte inimos și nu vreau să-i văd triști.

Nu i-am înțeles pe oamenii care se mulțumesc cu ce au, nu sunt de acord cu frazele pe care le aud de când sunt mic: ”multumește-te cu ce ai, alții n-au o pâine pe masă” Păi a fost alegerea lor, nu le-a plăcut munca, au stat la mila statului, au fost dobitoci, iar femeile au fătat cate un copil la 9 luni. După aceea vin și se plâng că n-au ce pune pe masă copiilor.De ce nu s-au gândit inainte la asta? Nu mă mulțumesc cu ce am, vreau mai mult, vreau să evoluez.

Sarac și sănătos.

Altă porcărie pe care o aud mereu. De parcă ar fi o regula ca toți bogații să fie bolnavi. Ultima dată când am fost într-un spital, culmea, majoritatea oamenilor păreau săraci, pentru că, ghici ce, oamenii cu bani se tratează la clinici private în străinătate.

8 COMENTARII

  1. Doamne, cat adevar !
    Ca o simpla curiozitate ! In ce domeniu lucrezi? Sau mai bine zis, ca ce?
    Scuze daca indraznesc prea mult !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here