Samsung Galaxy Note 5-cel mai elegant telefon de până acuma.

0

Cu doar câteva ore în urmă, Samsung a lansat două telefoane noi, Galaxy Note 5 și Galaxy S6 Edge+.

Specialiștii spun că e cel mai puternic și cel mai elegant, cu eleganța sunt de acord, dar am și o mică dezamăgire când vine vorba de noul telefon din seria Note. Procesorul telefonului este unul foarte performant, un octa-core Exynos 7420 cu mențiunea că 4 core-uri rulează la o frecvență de 2,1 GHz, iar celelalte patru până la 1,5GHz alături de 4GB de RAM. Sistemul de operare este, evident, Android 5.1, iar ”deasupra” sistemului de operare avem touchwiz-ul de la Samsung iar dacă ați folosit S6 atunci nu ve-ți avea nici o problemă să vă obișnuiți cu el.

Camera foto este interesantă, și nu pentru că vine cu un senzor de 16 megapixeli, ci pentru pentru faptul că se poate face streaming online pe Youtube. Un telefon bussines pentru toate categoriile, mai ales pentru vloggeri. Bateria de 3,000 mAh alimentează pe lângă procesorul octa-core, și un ecran de 5.7 inci QuadHD Super AMOLED. Mai menționez că telefonul este din aluminiu și sticlă, exact ca Galaxy S6.

Prețul? Acceptabil pentru occident, imens pentru România. Fără abonament o să vină undeva la suma de 840 de dolari. Dacă ne-am gândii la România…..aș încadra telefonul la suma de 3600+.

Spuneam că am o dezamăgire. Din păcate nu se mai poate atașa la el un card de memorie, astfel că rămânem blocați la 32 GB sau 64 GB. Circulă unele zvonuri că ar fii lansată și varianta de 128 de GB, dar nu este nimic confirmat încă. Creionul telefonului este și el din metal, iar aplicațiile pentru Pen au fost și ele îmbunătățite. Chestie frumoasă pe care o găsești la Note 5, este faptul că poți lua notițe chiar dacă ecranul telefonului este stins, astfel nu mai pierzi timp deblocând telefonul și căutând aplicația.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here