Salam , călător prin Univers(episod pilot).

0
1000

Anul 2016. Planeta Pământ. România. București.

Într-un restaurant cu pretenții răsunau tarabane și trompete, un tip transpirat urla în microfon stând încovoiat ”E soartaaa meaaaa, de la precistaaaa”. Era înconjurat de burtoși cu cefe late, lanțuri de aur la gât și inele care le strângeau degetele butucănoase.

Ce mai, în acel restaurant era atât de mult aur că nici cu Roșia Montana în spate nu-i întreceai. În timp ce oamenii dansau și se simțeau bine aruncând cu bani către Salam, o drona survola spațiul aerian din zonă. O voce rece la stația radio se auzi ”Țintă confirmată”. Geamurile restaurantului fură găurite, grenăzile căzute la podea începură să-și elibereze gazul, mascații au dat năvală și au ridicat persoanele vizate. Înauntru  era un fum gros și alb, dar caschetele mascaților erau dotate cu un senzor și o cameră care putea identifica fiecare țintă. Astfel că fură ridicate câteva persoane, închise într-un sac special, construit la țară, la Dăbuleni, sub recolta de lebenițe unde oamenii mai plictisiți de pe internet, susțineau că ar fi o bază Româno-Americană care s-ar ocupa cu dezvoltarea unor tehnologii secrete. Cei mai optimiști spuneau că defapt se ocupă cu dezvoltarea unui ser care să transforme orice lubeniță din piață în lubeniță de Dăbuleni. Chiar și Obama recunoscuse că sunt șanse mai mari ca extratereștri să existe decât să mâncăm la CLuj lubeniță de Dăbuleni.

Dar să revenim la Salam. Deci era închis într-un sac dintr-un material special despre care veți afla mai încolo, dacă nu uit. Toate persoanele ridicate au fost transportate într-o bază secretă din România, nu vă zic că era în baza subterană de la Dăbuleni, dar se vorbea cu fusei și oamenii se strigau între ei ”vericule”. Erau într-o hală imensă, puternic tehnologizată, unde se găseau niște incubatoare special create pentru a rezista în orice condiți, putea susține orice organism timp de mii de ani.

-Domnilor, aveți în acești saci viitorul României, ei sunt primii salvați, ei vor duce sămânța românească în univers. Tipul care tocmai vorbise era un general, ăla de-l tot vedeați la Național Tv cu Mădălin Voicu vorbind despre Reptilieni și alte căcaturi de nebuni.

-Începeți procesul! Decretă cu o voce care se dorea aspră, defapt suna ca o bagaboantă cu mustață.

-Dar domnule, inteveni un tânăr medic specialist din armata română, nu trebuie să verificăm cine e în sac? Dacă au comis băieții o greșeală? Generalul se enervase și-l luase de gât-”Ascultă măi căcatule, cu ce echipă ții?”

-Păi cu Craiova, să trăiți.

-Cu care mă? Aia lu Olguța? Sau ailaltă?

-Cu aia care mănâncă mai mult praz.

Generalul strâmbă din nas, scoase un mârâit și-l eliberă pe specialistul din armata română. ”Continuați!”

Și au continuat. Toți cei capturați au fost introduși în incubatoare, zeci de incubatoare speciale, rezistente la orice, erau pline cu maneliști și cocalari. O voce robotică confirma sigilarea incubatoarelor și începerea procesului de prezervare a corpurilor, amintirilor și adn-ului uman. Incubatoarele erau programate să-i imbunătățească, să-i învețe lucruri noi și practice, cum să contruiești o rachetă, cum să provoci orgasm cu mintea unei femei(tehnică furata de la Gore din CLuj) și multe altele pe care o  să le descoperim pe parcursul acestei lungi povești. Secvența se încheiase repede, toți din baza secretă răsuflau ușurați, generalul dădu ordin unui specialist să-i aducă niște pepene și așteptă confirmările de la celelalte baze  secrete din România.

-Domnule! Procesul e finalizat, România și-a terminat treaba.

-Bine măi, dezinfectează-te de aici și adu-mi confirmările pentru ultimele incubatoare sigilate. În timp ce incubatoarele erau încărcate automat într-o rachetă specială care va îi va duce pe cei salvați în înaltul cerului și apoi spre Stația Salvatoare care va susține viața, tânărul specialist se întoarse în fugă către general. Când ajunse lângă el, vorbii atât de repede că nici oltenii nu l-au înțeles, dar a reușit să spună ”Am greșit……Soldații au greșit”. Un sunet asurzitor le înfundase urechile, o lumină puternică îi orbi, la câteva sute  de metrii de ei racheta își luă zborul către înaltul cerului.

-Ce e mă, ce am greșit?

-Păi domnule general, nu erau oameni de valoare în acele incubatoare, erau oameni cu valoare.

-Oameni cu valoare?

-Da, Florin Salam și o altă gașcă de maneliști și interlopi. Se pare că băieții noștri au greșit nunta, că erau două uși, și știi și dumneata cum e, o iei la stânga, o iei la dreapta, tot la o nuntă ajungi.

-Și căștile alea speciale cu recunoaștere facială, infraroșii și toate tehnologiile furate de la reptilieni de ce nu le-au folosit?

-Trăi-v-ar mustața, se pare că ele au dat greș, au fost produse în Vaslui, și se pare că au băut lichidul folosit pentru șlefuirea sticlei senzoriale.

-Păi și specialista trimisă să-i ajute?

-Au violat-o. Da un blogger Piticu i-a scăpat de pușcărie, cică ea a vrut să se fută, că e femeie și că d-aia s-a angajat.

După ce discutară o vreme despre greșeala lor, hotărâseră că nu e nevoie să spună cuiva, oricum lumea se termina în mai puțin de o săptămână. În urmă cu 6 luni, guvernul României descoperise că viața așa cum o știm pe pământ se va încheia. Se pare că Dumnezeu se enervase pe Români pentru rugăciunile adresate lui, că l-au deranjat și na, e și el om. Plus că i-ar fi îndemnat să se roage pentru Sănătate și chestii mai serioase, că în loc de ploaie ar putea fi folosit sistemul de irigații. Așa că un asteroid se îndrepta spre pământ, impactul era inevitabil, planeta nu va mai fi locuibilă timp de mii de ani.

Toate guvernele lumii și-au concentrat forțele pentru a conserva cunoștințele omenirii, au construit o stație modernă care putea susține viața la infinit datorita sistemelor speciale care produceau aer și a încăperilor în care se putea cultiva. Au fost aleși oameni din fiecare neam, oameni inteligenți, artiști și cei mai simpli locuitori ai planetei, muncitorii.  De civilizația extraterestră care ne ajută le povestise chiar Papa de la Roma, ne-au dat motoare cu reacție nucleară, capabile să se autosusțină la infinit, nemaifind nevoie de combustibil. Dar nu era de ajuns, omenirea ar fi pierit, doar câteva mii de oameni vor scăpa și vor căuta alte planete pentru a fi locuite, vor explora universul și se vor alătura celorlalte rase extraterestre din Galaxie.

Disclaimer-Florin Salam e un personaj fictiv, orice asemanare cu persoane din viața reală este pur întâmplătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here