România, țara eroilor.

1

Vorba unei prietene/fostă iubită/fosta cunoștință :)) , așa ne mai place țigăneala. Pe sistemul dacă cât ai trăit, te-am urât, când mori te fac erou. Să devii erou în România nu-ți trebuie multe, doar să mori, atât. Poporul se va mobiliza și te va lăuda până-n pânzele albe, doar pentru că ai murit, atât. Mai țineți minte când toți acuzau justiția că nu și-a făcut treaba și că, de fapt, Iovan trebuia închis pentru că a omorât un om? Acuma că a murit , peste tot vedem titluri de genul ”Eroul Iovan”. Mă scuzați, dar n-a făcut nimic. Îl știți pe polițistul de la CLuj? Ăla care n-a plecat capul în fața superiorilor atunci când i-a prins cu mâța-n sac? Păi ăla e erou, s-a opus unui sistem corupt. Din păcate pentru el, trebuie să moară întâi, după aceea o să spună toată lumea despre faptele lui eroice.

Și acuma despre faptul că toate persoanele din avion sunt eroi, mă scuzați, dar să te urci într-un avion și să mergi după un organ nu e mare brânză. E ca și cum un electrician s-a suit pe un stâlp și a murit electrocutat pentru că a încercat să tragă curent într-un sat izolat. Asta îl face erou? Nu prea… că și-a făcut doar meseria.

Mai e o chestie, cu soldații plecați prin Iraq și Afghanistan, toți îi plâng, că vai săracii, cum își riscă ei viața pentru poporul român, cum suferă ei acolo. De fapt, vă spun dintr-o sursă sigură, majoritatea soldaților care ajung acolo sunt pe pile. Adică dau ei mită bună pentru a putea ajunge în Iraq. În altă ordine de idei, dacă moare omul, nu este necesar să-l ridici în slăvi. Pentru că avem prostul obicei să spunem și despre ultimul jeg de om, că a fost bun și liniștit când, de fapt, el dădea în cap la oameni pentru bani.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here