România-Malta meciurile alea din Florești par mai bune

0
Romania-Malta

O greșeală imensă pe care o facem noi, românii, este că tot spunem de Bianca Andreescu că este româncă.

Ah, e despre fotbal acuma. O altă greșeală pe care o facem noi, românii, este că încă ne credem în 98, când mai reprezentam ceva la nivel de națională.

Apropo, la meciurile astea mă refeream în titlu

Că-i văd pe analfabeții ăștia mult prea bine plătiți, cum se situează superiori față de echipa Maltei, și ca un culturist plin de mușchi și în ochi care îmi zice „lasă, boss, că sub burtă ai și tu mușchi” , jucătorii noștrii (mult spus jucători) o bagă pe aia cu „nu mai există echipă mică”.

Ba da băieți, echipa din care faceți voi parte este mică, România se află într-o urnă valorică din care fac parte echipe care până nu de mult jucau cu bancheri în poartă și intrau pe teren de plăcere.

În schimb, dacă un bășinos de la noi dă un gol sau o pasă mai strălucită, deja îl comparăm cu Mbappe și se cer sute de milioane pe el.

Și cumva îi înțeleg pe ăștia. Asta ar merita toți fotbaliștii naționalei care astăzi au jucat cu Malta și au fost… nu penibili, că e puțin spus. Au fost slabi, cu un antrenor la fel de slab căruia îi cam curg balele atunci când vorbește.

Și dureros nu e asta, că slavă domnului ăștia transmit meciuri și din alte țări. Dureros însă este faptul că desculții ăștia ne dau speranțe aiurea. Că așa suntem noi, nu conștientizăm că jucăm cu echipe slabe și adunăm puncte, iar când dăm de o echipă medie suntem, călcați în picioare.

În altă ordine de idei, Mironică este magistral în seara asta. Nu mi-a fost dat să văd un jurnalist, analist, ce vreți voi, să fie atât de tranșant, atât de deschis cu privire la tot ce înseamnă naționala României. A lăsat deoparte toate prostiile alea uzuale pe care le aruncă orice jurnalist sau analist sportiv și a fost incisiv, ironic și a pus degetul pe rană.

Pentru asta are toată aprecierea mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here