Rise of Empires Ottoman

Rise of Empires: Ottoman este o combinație foarte faină între două genuri- serial și documentar.

Așa cum ne spune și titlul, primul sezon se concentrează pe imperiul Otoman, în special pe cucerirea Constantinopulului, dar și pe copilăria lui Mahomed și ascensiunea lui la putere.

Combinația asta e foarte faină. E ca și cum ai avea regizorul unui serial lângă tine și îți explică ce înseamnă fiecare secvență.

Serialul este foarte bine documentat , iar naratorul este Charles Dance, adică tata lui piticu din Game of Thrones. Foarte bună voce.

Sigur, nici actorii nu sunt mai prejos, adică dacă ai vedea doar dialoguriile dintre actori, ai zice că este un serial foarte reușit.Rise of Empire: Ottoman este regizat de Emre Șahin și se vede că oamenii chiar au făcut research la greu înainte să prezinte istoria. Un lucru care mi-a plăcut iar mult a fost faptul că au încercat să facă tpotul cât mai autentic, asta înseamnă că rolul unui Genovez este jucat de un italian, Mohamed al 2-lea este turc etc.

Serialul documentar a fost filmat în întregime în Istanbul. Rise of Empires: Ottoman este disponibil pe Netflix. Desigur, este ceva ce mi-aș dori să văd mai multe asemenea producții din partea celor de la Netflix. Desigur, nu o să vă spun povestea serialului pentru că e istorie deja, ar trebui să o știți cât de cât că am avut și noi lecția în școala generală.

Sper din tot sufletul ca seria să continue iar din sezonul 2 să vedem alt imperiu luat la disecat, poate altul decât cel Roman care este mult prea ecranizat. Poate o să avem plăcerea să vedem o serie despre imperiul Persan sau imperiul lui Alexandru cel Mare.

Este un serial pe care îl recomand cu căldură, pe lângă faptul că e bine făcut, e și plin de infoirmații.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Rating
8
Articolul precedentȘi? Ești fan de mic Super Bowl, nu?
Articolul următorSuntem cei mai tari! Serios!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here