Realitatea Tv și credința.

0

M-am gândit vreo 5 minute la un titlu bun, n-am reușit să găsesc nimic. Oricum, mai important e conținutul articolului.

Nu se întâmplă prea des să mă uit la Realitatea TV, dar aseară zapam plictisit când am dat de emisiunea Jocuri de Putere, unde au fost invitați Adrian Niculescu și Octavian Hoandră. Moderatorul este Rareș Bogdan, omul care a reușit să mă enerveze într-un timp record, sub un minut.

S-a discutat despre cartea domnului Lucian Boia-Primul Război Mondial: Controverse, Paradox, Reinterpretări.  Nu vreau să vă povestesc emisiunea, o găsiți aici. Domnul Adrian Niculescu a afirmat la un moment dat, că preoții ortodocși au blestemat armata Română în momentul în care a intrat în Transilvania pentru că au călcat pământul sfânt al imperiului.. Un adevăr absolut și de necontestat. Moment în care Rareș Bogdan a luat foc, s-a schimbat la față și a ieșit toată credința din el, toată ortodoxia se vedea pe fața lui.

Redau cu aproximație ce a zis cu privire la afirmația domnului Adrian Niculescu:” Era un derapaj, nu puteți jigni toată Biserica Ortdoxă”.  Evident scoțând fum pe nas și gesticulând nepoliticos. Singurul argument pe care l-a susținut Rareș Bogdan, a fost că nu toți preoții au ieșit la blestem, doar câțiva, ăia care se aflau în zona. Păi oare nu e suficient? Mai ales că ordinul a fost dat de Mitropolie? Ce nu înțelege acest moderator care mi-a devenit extrem de antipatic, este faptul că absolut orice organizație sau instituție, inclusiv Biserica, are un conducător ales care-i reprezintă pe toți. Nu cred că e nevoie să-i explice asta un tânăr ca mine. Deci dacă la blestem au ieșit preoții din zonă, oarecum normal că doar nu venea un preot din Oradea ca să arunce blesteme asupra armatei române. Au mers cei din apropriere, repet, din ordinul Bisericii Ortodoxe. Deci dacă Ordinul a fost dat de Biserică, iar la blestem s-a aflat chiar și Mitropolitul, e destul de clar că aceasta a fost poziția Bisericii Ortodoxe din Transilvania.

N-am înțeles de ce a scos fum ca un taur aflat în arenă, n-am înțeles de ce a gesticulat ca un italian aflat la orgasm, ceea ce a explicat Adrian Niculescu a fost destul de clar. Cred că era capabil să înțeleagă și un copil de 14 ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here