Radu Banciu și Moldovenii.

1

M-am ferit cât am putut să ignor scandalul recent apărut. Am prieteni și din Republica Moldova. Eu nu împărtășesc aceiași părere ca Radu Banciu, dar nu pot să nu observ că omul are de ce să fie indignat și să atace. Că o face într-un mod violent, e problema lui, toți avem caractere diferite.

Nu m-a interesat subiectul până în momentul în care am văzut că Moldovenii au început să protesteze pe undeva prin București, scandând ”Moldovenii sunt Români” . Ei și aici apare problema mea, nu că nu i-aș considera români, dimpotrivă, sunt mai români decât mine. Dar, după ce ani de zile Moldova a vorbit limba ”moldovenească”, e un pic aiurea să vii să-mi strigi că și tu ești român.

Intrebarea mea este: Totuși, cum au permis moldovenii  aibă în frunte indivizi ca Voronin? De aici se naște și indignarea lui Banciu. Daca au „vână” românească, cum este posibil ca rusofilii moldoveni sa aibă atâta influență? Și dacă tot au chef de proteste, să protesteze și împotriva declarațiilor premierului din Moldova. Reacția lui Banciu a fost în urma declarațiilor premierului Moldovean care susținea că declarațiile unioniste ale lui Băsescu provoacă destabilizare în Moldova. În legătură cu ” bursierii ” din Moldova pe nume IURI, TIMOTEI si NATAȘA, limba vorbită între ei, la 23 de ani de la declararea independenței, este tot rusă. Așa că mai încet cu propaganda și protestele, și haideți  să vorbim despre realitatea zilnică.

Am mai spus, nu iau partea lui Radu Banciu, dar nici cum zic Moldovenii nu e bine. Cât despre unirea cu ei…..NU! Mulțumim. Am mai explicat aici de ce.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here