Desenele acestea au fost cu adevărat speciale. O poveste care ieșea din tiparul futuristic cu care am fost obișnuiți de Saber Rider, Silver hawks sau Galaxy Rangers.

De fapt, Pirates of Dark Water au devenit niște desene cult, cu o bază de fani imensă, au fost făcute jocuri, s-a vrut chiar și adaptarea unui film, au apărut numeroase fan site-uri.

Marea problemă la aceste desene este că povestea nu a fost terminată. Desenele au fost anulate fără motiv(adică un motiv este, banii). Din 13 comori câte trebuiau găsite pentru a învinge apa neagră, s-au găsit doar 8 după care s-a terminat serialul. Totuși, merită vizionat pentru povestea superbă și lumea în care te poartă Dark Waters.

Pirații apei negre este un serial de desene animate produs de Hanna-Barbera și Turner Entertainment la începutul anilor 1990. Serialul urmărește aventurile unui grup de aventurieri plecați într-o misiune de găsire a celor 13 comori ce au puterea de a opri Răul cunoscut și ca Apa neagră care încearcă să stăpânească toată lumea.

Premiera serialului a avut loc la începutul anului 1991 sub forma unei mini serii de 5 părți, intitulat Apa neagră. Au urmat o serie de modificări produse de Hanna-Barbera, cele 5 părți au fost redifuzate la sfârșitul anului 1991 ca episoade ale unei serii de desene animate. O schimbare notabilă a fost aceea că în miniseria originală vocea personajul Niddle a fost interpretată de Roddy McDowall, iar în varianta revizuită de Frank Welker. Primul sezon a fost difuzat la ABC, în timp ce al doilea sezon a fost difuzat ca parte a desenului animat Lumea Fantastică A Lui Hanna-Barbera.

Lumea Mer

Mer este o lume foarte diferită de Pământ, cu varietăți unice de creaturi cu diferite nivele avansate de inteligență, cum sunt maimuțele zburătoare și monstrul marin. Marea majoritate a planetei este acoperită de apă, cuprinzând în total 20 de mări. Mare parte din insula Mer se află într-un flux continuu. Niciunul dintre personaje nu este conștient de pericolul pe care îl reprezintă Apa Neagră, care a înaintat și în aceste mări.

Octopon a fost odată cel mai mare oraș din Mer, și Ioz l-a numit „bijuteria de pe coroana Mer” în episodul 14, totuși stă în ruină până când Ren colectează primele 7 comori. Este parțial reconstruit. Octopon părea că este un oraș foarte bine dezvoltat din punct de vedere al tehnologiei avansate, însă este probabil o civilizație aflată într-un declin continuu din cauza influenței nefaste a Apei Negre, care iese tot mai mult la suprafață.

Niște desene absolut superbe pe care trebuie să le vezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here