Pildele meseriașilor!!!

0

Cei mai buni cameleoni sociali, sau cei mai buni mincinoși, sau oamenii care sunt mereu contra la ce îți pui tu prin casă.

Soarta a făcut să văd un instalator lucrând pentru două familii diferite montând un căcat de calorifer. Prima familie și-a pus calorifer din tablă, sau  din ce naiba se fac caloriferele în ziua de azi. Tot la a treia propoziție auzeam ” Doamnă, spui io! Astea nu-s calorifere, ce-i asta, o tablă de căcat. Păcat, vă spui io! Păcat că nu se mai fac alea de fontă cum aveam pe vremea lu Ceaușescu, alea erau bune, astea nu-s bune de nimic”.

Acesta a fost discursul omului, frustrat vizibil de faptul că trebuie să muncească.

A doua zi, altă familie, tot din bloc, tot o bătrână și tot de la parter! Doamna a ales să-și pună calorifere de fontă, că-s vechi și mai bune. Când a văzut omu meu caloriferele de fontă a înnebunit. Sunt foarte grele, erau compuse din trei bucăți și trebuia să lege elementele între ele, lucru la care ai nevoie de cel puțin patru oameni, sunt extrem de grele acele calorifere. Na, ce să facă omu, asta e situația, dacă ieri i-a trebuit calorifer de fontă, azi a primit. Discursul s-a modificat-”Doamnă, spui io! Astea te rupe la întreținere, se încălzesc greu, pușcă vopseaua pe ele. Ăstea-s vechi doamnă, spui io! Dinastea foloseam pe vremea lu Ceaușescu, acuma alea din tablă îs moderne, ușoare, așa ca în europa. Că noi românii tot cu fontă am rămas.” În timp ce învârtea în scârbă pentru a prinde elementele între ele, mai spunea, parcă cuprins de panică, ”astea nu-s bune, doamnă”.

Așa sunt toți meseriașii, ce îți pui tu nu e bun, ce poate monta el mai ușor e bun, chiar dacă tu ai cel mai bun lucru de pe piață, tot nu e bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here