Pentru ca Becali poate.

Circula o scrisoare, facuta publica de Vice, in care nenetu Becali ii scrie directorului inchisorii. Ce a vrut sa scrie cred ca nu stie nici el. Adica stie, dar daca ar citi acuma ce a scris, n-ar intelege.

Problema nu e ca nenea Becali e un analfabet prost, problema adevarata sade undeva in sistem. Cum dracu, un om care abia rupe doua cuvinte pe o foaie, a scris deja doua carti si mai lanseaza una. Nu conteaza ce a scris, conteaza ca acele carti i-au redus durata de detentie. In puscarie toti sunt scriitori, iar statul nu verifica daca omul acela chiar a scris cartea aia nenorocita. Vreau sa vad si eu un manuscris, vreau sa vad cum Becali transpira in fata unui calculator, sau aplecat deasupra unei foi incercand sa lege niste texte sau propozitii coerente care sa transmita ceva. Lui ii este greu sa transmita cuvinte cu inteles si oral, daramite in scris unde mai pui o virgula, mai bagi un cuvant pompos pe care trebuie sa-l cauti in dictionar. Pe cat facem pariu ca omul acela n-a scris nici macar un cuvant? Acuma mi-e ciuda, puteam sa scriu eu pentru el o carte, il taxam cu 50.000 de euro si om eram. Scoteam trei carti pe barba lui si era gata o vila prin Cluj.

Domle director Subsemnatul Becali George deţinut în secţia Valul lui Traian secţia 9-1 – Vă aduc la cunoştinţă că mi sa aprobat de căre comisia de muncă să scriu cartea „Parlamentul lui Becali Europei” „Becali Parlamentul Europei şi parlamentul Romîniei” în secţia 9-1 la locul amenajat timp de 30 de ore. Vă mai aduc la cunoştinţă că am fost învoit 5 zile din care 3 zile săptămâna aceasta, ca atare am de lucru (cuvânt indescifrabil, n.r.) 8 (probabil, n.r.) ore în această săptămână din cele 48 de ore prevăzute de lege. Avînd în vedere că am fost învoit şi în acest timp am acesat Saitul Parlametului Europei şi al României mi-am reînpro reînprospătat memoria cu discursurle şi acţiunile mele despre care vreau să scriu. De acia vă rog să aprobaţi să lucrez 10 ore din cele 30 ore sîmbătă în locul amenajat în secţie avînd mai multă inspiraţie şi memoria proaspătă din învoire în plus de aceasta scriu cu mai multă eficienţă dacă mă aplec mai mult timp de odată în acesta perioadă deoaece am venit de acasă şi am moralul foarte ridicat.

Asta a scris ganditorul Becali, omul cuvintelor, omul religiei si martirul neamului Romanesc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here