Pe ce mana se poarta ceasul?

Mi-am adus aminte de o discuție avută la un moment dat cu o persoană care mi-a atras atenția că ceasul se poartă pe  mâna stânga. Nu știu unde există această regulă și de ce țin neaparat unii să-ți atragă atenția că, aparent, poți ceasul pe mâna greșită

Hai să vă zic de ce greșesc ei. Când lucram în vânzări, venise un nene să cumpere un laptop. Din vorbă în vorbă, am aflat că lucrează în Elveția și face manual bijuterii și ceasuri, de meserie fiind ceasornicar.

Mi-am permis să-l întreb pe ce mână se poartă ceasul?  Fiind în domeniu, lucrând într-o țară unde ceasurile sunt sfinte, m-am gândit că știe. Mi-a explicat elegant că oamenii care susțin că ceasul se poartă obligatoriu pe stânga sunt niște…cum să vă zic ca să par mai delicat….PROȘTI!

Din ce mi-a zis omul, fiecare poartă ceasul cum îi este mai comod, dacă vrei îl porți pe dreapta, dacă nu pe stânga.

NU este aboslut nimic greșit în a purta ceasul pe mâna dreaptă. În Italia am observat că majoritatea bărbaților purtau ceasul pe mâna dreaptă. Am văzut mulți oameni chiar și la noi, printre care mă număr și eu. Mi-e mai comod pe mâna dreaptă, iar atunci când simt că mă deranjează pe dreapta îl mut pe mâna stângă. Dar în majoritatea timpului ceasul stă pe mâna dreaptă.

Așa că nu vă lăsați influențați de așa-zișii cunoscători când vă spun că ceasul se poartă obligatoriu pe mâna stângă. Probabil n-au ceva mai bun de făcut în viață și se simt mai împliniți dacă îți atrag atenția că tu porți ceasul pe mâna greșită.

Bineînțeles, este greșită doar în viziunea lor. În realitate, ceasul se poartă pe ce mână îți este mai comod.

Și dacă tot ai fost curios pe ce mână se poartă ceasul, vezi aici o colecție faină. E la reducere. 

Pe ce mana se poarta ceasul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here