Opriți planeta! Întrebarea voastră are răspuns

0

Dar care este întrebarea, te întrebi?

De ce îngăduie Dumnezeu suferinţa copiilor?

Papa n-a putut să răspundă, a zis că e un mister și că na, aia e. În schimb, ortodocșii, așa mai pe românește, au zis ” Pleacă drecu de aici, tot tu ești de vină că îți moare copilul bolnav. Dumnezeu e milostiv și ne iubește”.

Papa a fost așa mai diplomat, s-a făcut că suferă și el alături de copii. Chestii de politică care dă bine la imagine.

În schimb, „ai noști”, au dat-o așa pe față și elegant cum ne place prin partea asta de europă.

O altă explicaţie teologică vine de la preotul profesor universitar Constantin Coman, care într-un interviu publicat pe site-ul ortodoxiatinerilor.ro spune că suferinţa şi boala sunt urmări ale păcatului. „De ce suferă copiii care nu au păcat? Pentru că sunt născuţi în păcate, cum spune proorocul David, neînţelegându-se prin asta că faptul zămislirii şi al naşterii este păcat, ci faptul că atunci când se zămislesc copiii, cei doi părinţi sunt într-o anumită stare păcătoasă”, spune teologul.

Te întrebi ce au putut să facă oamenii ăia de le suferă copilul? Că cică actul sexual în sine nu e păcat. Deci? De ce? A scos omu și i-a dat femeii puțin și pe față? Trebuia să lase tot înăuntru? I-a dat o palmă peste fund și aia a strigat „sii papii” ?

Îl și văd pe Dumnezeu cum stă și se uită: Aaaa uite cum înghite nenorocita aia, stai că îți îmbolnăvesc viitorul copil pentru că ai făcut păcate cu gura.

Pare prostie ce zic nu? Păi preoții au zis o prostie și mai mare, eu doar am tradus pe înțelesul omului de rând.

Ziceam că Papa a fost mai cumpătat cu răspunsul? V-am mințit, că a fost și mai prost decât ăștia de la noi.

Mai pe direct, să nu ne întindem prea mult, cică Dumnezeu e sadic, și lasă copiii să sufere pentru că și copilul lui de 32 de ani a suferit. Bravo mă, bravo.

Suveranul Pontif îi îndeamnă pe toţi cei care au o astfel de întrebare să îndrăznească să o adreseze divinităţii. „Nu vă temeţi să-L întrebaţi pe Dumnezeu: <> Singurul răspuns pe care vi-l poate da va fi: <<Şi Fiul Meu a suferit>>. Acesta este răspunsul. …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here