Dacă tot critici ceva și spui că nu îți place, măcar să te asiguri că i-ai acordat toate șansele pentru a te convinge.

Am testat multe telefoane Apple, recent a fost iPhone Xr, dar niciodată nu le-am folosit exclusiv. Până acuma, când m-am decis să-mi închid minunatul OnePlus 6 și să-mi trec cartela într-un iPhone.

Experiența a fost… limitată. Adică mi-a displăcut din start. Mi-am instalat Facebook, Messenger, Twitter și alte câteva aplicații de care am nevoie mereu.

Asa a inceput o lupta intre Android vs iOS

Gândul că trebuia să mă folosesc de iOS m-a ținut puțin departe la început pentru că până și aplicațiile sunt diferite. Am alungat repede teama asta pentru că eram hotărât să-i acord  toate șansele ca să mă cucerească, deși știam deznodământul dinainte, nu o sa trec niciodată în forma actuală la iOS.

Ce nu mi-a plăcut

În primul rând m-a deranjat enorm lipsa aplicației TV series. Nu este o aplicație grozavă, dar pe Android funcționează perfect și acolo am zeci de seriale pe care le urmăresc, e prima aplicație pe care o instalez într-un telefon, așa știu mereu la ce episod din serialul preferat am rămas.

Nu mi-a plăcut nici faptul că iOS nu este foarte intuitiv, eu am mai folosit și știam să mă descurc oarecum, dar m-am pus în pielea unui utilizator care nu a folosit niciodată iOS, am decis că sigur își va prinde urechile încercând să folosească telefonul.

Mă deranja mereu că trebuia să duc degetul în colțul ecranului sus pentru a da back într-o aplicație sau browser, m-a enervat la culme că nu reușeam să ies dintr-un video live pe care îl urmăream. Mereu trebuia să ies din aplicație. Am descoperit că era suficient să fac swipe de sus în jos ca să ies, dar prea târziu. După cum spuneam, nu e foarte intuitiv.

Nu am putut să mă obișnuiesc nici cu bara de notificări, mi se pare că îmi oferă prea puține opțiuni față de Android. La fel și cu bara de setări atunci când faci swipe de jos în sus.

Mă mai deranjează și lipsa posibilității de a personaliza aspectul softului. Folosesc destul de des sticky notes. În Android le pun pe ecranul principal și le am acolo de fiecare dată când deblochez telefonul. Pe iOS trebuie să îți aduci aminte că ai o notiță importantă pe undeva. Ori eu folosesc notițele alea tocmai pentru că sunt uituc.

Desigur, sunt lucruri minore care pentru unii nu contează, dar pentru mine sunt foarte importante. Am sesizat că pe iOS îți ia cel puțin o mișcare în plus să faci o operațiune, în timp ce pe Android poți face în așa fel încât să execuți operațiunea dintr-o singură atingere.

Ce mi-a plăcut

Integrarea cu Macbook-ul este absolut superbă. Dacă te sună cineva ai posibilitatea să răspunzi și să vorbești direct de pe laptop. Chiar m-am gândit că e nevoie de așa ceva și pentru Android care să fie integrat pe Mac și Windows. Am să caut, poate găsesc.

De asemenea, sincronizarea perfectă pe care ți-o oferă ecosistemul Apple între telefoane, tablete și calculator e extraordinara. Android nu excelează la capitolul acesta pentru că Google e un pic dezordonat când vine vorba de aplicațiile sale.

În rest mi se pare un soft și telefon pentru oameni care nu-și complică existența. E genul de telefon pentru oamenii care foloseau pe vremuri expresia ” mie îmi trebuie telefon doar să vorbesc”. Este device-ul perfect pentru cei care obișnuiți să folosească telefoane clasice, cu butoane, dar nu mai pot face asta pentru că devin aproape inxistente.

Concluzii

În rest mi se pare un soft și telefon pentru oameni care nu-și complică existența. E genul de telefon pentru oamenii care foloseau pe vremuri expresia ” mie îmi trebuie telefon doar să vorbesc”. Este device-ul perfect pentru cei care obișnuiți să folosească telefoane clasice, cu butoane, dar nu mai pot face asta pentru că devin aproape inxistente.

A fost o săptămână interesantă, am folosit exclusiv iOS să văd dacă mă pot obișnui! Nu este pentru mine, e ca și cum ai merge la femeia aia perfectă și frumoasă cu milioane de followeri pe instagram , dar gândul îți fuge la tipa cealaltă care nu e fotomodel, dar știi că este perfectă pentru tine.

Care e mai bun? Exista content suficient in lumea asta despre Android vs iOS, cred ca tine de prefeinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here