O altă cronică a unui meci în care ăia au jucat cu ăilalți

0

Îmbrăcat ca un eschimos, m-am dus la Profi să-mi iau o scobitoare. Odată ajuns acolo, am constatat că e plină parcarea. Am decretat că e din cauza corporatiștilor care se întorc de la muncă și intră la magazin pentru un covrig.  Am avut dreptate.

Spre surprinderea mea, pe modernul stadion din Florești, era un meci de fotbal. Nu știu dacă în campionat sau Cupă, fiind miercuri, am crezut că e Champions League, dar nu l-am văzut pe Ronaldo nicăieri, așa că am rămas la ideea că e cupa României.

Publicul a fost la înălțime! Nimeni, cu excepția mea și a altor doi oameni, doi bătrâni care furmau și comentau meciul de pe margine. Am zis că sunt de la Digi, mă așteptam să intervină Ilie Dumitrescu din moment în moment să ne explice tactica celor în roșu.

Apropo, au jucat două echipe, evident! Una în roșu, cealaltă în alb-albastru (o iubire alb albastră).

Chiar când m-am apropiat de gard, ăia în roșu au scăpat pe contraatac, dar au dat-o de gard, la propriu, pentru că jucătorul a tras atât de bine încât mingea a lovit gardul din partea cealaltă. Unul din bătrâni, a început să strige disperat.

-Ăăăăăăăăăăăă, îîîîîîîîîîîîîî, aloooooo offside, nu vezi? Arbitrul nu l-a băgat în seamă.

-Nu a fost offsaid că l-a scos jucătorul ăla cu număru 14. Am intervenit eu ca să-l enervez puțin pentru că mă plictiseam.

-Cum nu a fost offside? Zise el uitându-se a mine și analizându-mă din cap până în picioare.

-Nu a fost! am zis eu. Cât e scorul? A tras tare din țigară și a mormăit un rezultat foarte încet ca să nu-l aud.  Nu am mai insistat, doar m-am bucurat că am reușit să-l enervez. Am tras și o concluzie, ăia în alb îs de la noi, cu ei ținem.

Mi-au dat și lacrimile la meci, dar nu pentru că a fost foarte bun sau că a murit vreunu pe teren, ci pentru că atât de frig este afară încât îți dau lacrimile.

Faze de Champions League nu au fost, că nu a trecut nici măcar o bunăciune pe acolo, sau dacă a trecut era prea îmbrăcată ca să mai observ.

Fuck you winter!

Am stat exact 3 minute la meci, după care m-am decis să intru la profi, după care să mă întorc să fac măcar o poză. Când am ieșit eu din magazin, jucătorii ieșeau de pe teren. Nu știu dacă a fost pauză sau final. Așa că m-am urcat în mașină și am plecat cu gândul că, dacă vezi o femeie frumoasă prin Florești, sunt șanse de 99% să fie căsătorită.

Fuck you, sat dezvoltat în care locuiesc doar familii proaspăt căsătorite! Mai avem de așteptat câțiva ani până când inevitabil o să avem parte și de ceva divorțate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here