Noul Nokia 3310-sau cum Nokia isi da singura peste degete

0

Acum că v-ați calmat orgasmul și nu mai tresăriți la ideea că Nokia a lansat 3310, un telefon mirobolant, o bucată de istorie sau cum mai vreți voi să-i spuneți, am să vă explic de ce e prost telefonul și de ce Nokia își dă singură, din nou, șuturi în organele genitale.

De ce s-a relansat Nokia 3310?

Pentru că nostalgicii plătesc bani. Pokemon GO a avut succes pentru că sunt nostalgici care încă îl iubesc pe Pikatchu(nu știu cum se scrie corect). Nintendo a scos niște bani frumoși lansând consola NES. Din nou, niște virgini level 999999 care s-au înghesuit la cozi imense pentru o consolă pe care te joci o singură dată. Să fim sinceri, cine naiba se mai joacă Mario în 8 biți când avem ditamai motoarele grafice? Cumperi consola pentru a colecționa praf pe raft.

Nokia 3310 nu e o excepție de la regulă. Un telefon banal, cu design schimbat dar care să amintească de legendarul 3310. Un ecran color….de fapt nici nu merită să enumăr ce are. N-are nimic, internetul e 2G. Eu nici dacă aș fi mare fan Nokia 3310 n-aș cumpăra varianta asta. E urât, e prost, iar în 2017 nimeni nu vrea telefoane exclusiv cu butoane. Desigur, Nokia are dreptul din acest an să lanseze telefoane. Nu mai e Nokia pe care o știam noi, brandul Nokia este lansat de o altă firmă numită HMD dar care a știut să-și facă puțină reclamă la nivel mondial fără a investii bani. Au luat un telefon de legendă, l-au menținut în aceeași perioadă când vine vorba de tehnologie, i-au schimbat puțin aspectul și i-au pus un ecran color.

Și hai să fim sinceri. Nimeni în lumea asta nu vrea să-și cumpere un iPhone sau un S7 pentru că nevoile lui sunt strict de a vorbi la telefon. Unul care îți zice chestia asta mănâncă căcat. Nici eu n-am nevoie de un Mustang decapotabil că nu e practic și nu pot să-mi pun televizorul în spate când mă mut. Cu toate astea îmi curg bale din gură în fiecare seară când pun capul pe pernă și-mi imaginez cum îl conduc. Prin urmare, nu cred că există piață pentru cei care vor doar să vorbească la telefon.

Telefonul e banal și cred că a fost lansat pentru a face mai mult buzz în jurul companiei care din acest an poate lansa telefoane.

Și au reușit, doar că și-au dat singuri un șut în ouțe

Pe lângă 3310 au lansat 3 modele: Nokia 3, Nokia 5 și Nokia 6. Și sunt atât de proaste pentru banii pe care-l cer pe ele încât m-am pornit să scriu acest articol :)). Procesoarele de pe aceste modele sunt proaste. Cele mai slabe, cele mai vechi. Practic uitate într-un sertar de Samsung și găsite de Nokia acuma. Nokia 6, care e și cel mai scump din serie, are un procesor Snapdragon 430. În conditiile în care cele mai proaste telefoane din segmentul mid-range au minim Snapdragon 625.

Între timp m-am mai calmat, se vehicula că prețul recomandat pentru Nokia 6 este de 299 de euro, dar se pare că s-au răzgândit și este de 229 euro. Dacă acesta este pretul la lansare, posibil să mai scadă pe parcurs. Deci cumva parcă merită să-ți cumperi telefonul dacă nu vrei să investești foarte mult, mai ales că toate sunt din aluminiu iar design-ul este chiar plăcut.  În rest nimic ieșit din comun, dotari ca pe toate celelalte telefoane-4 GB de RAM, camera foto de 16 megapixeli.

Au avut șansa în mână să intre cu putere într-o piața deja saturată și foarte competitivă. Au avut telefonul care i-a pus pe buzele tuturor în ultimele săptămâni. Puteau să lanseze ceva decent, cu un procesor decent. Pe scurt, un telefon care să nu te facă să te simți ieftin.

Și da, sunt frustrat pentru că am fost fan Nokia, au mai avut șanse să revină în piață și tot de căcat au fost cu telefoanele lor. Acuma au avut chiar totul servit, reclamă, palmares, istorie și-ți aruncă niște telefoane banale, nici măcar un flagship.

 

Trist Nokie, trist. Iaț un flagship bun, căț dau io banii mai încolo, viața mia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here