Neîmblânziții (vol 2) Atacul roiului recenzie

Când am citit prima parte din Neimblanzitii, Băiatul care vorbea cu corbii, am fost destul de impresionat. Când comandasem cartea , habar nu aveam că publicul principal pentru Neimblanzi sunt copiii.

Cu toate astea am citit-o și m-a cucerit instant, reușind să că atragă în universul din Blackwater care părea foarte întunecat și misterios. Un fel de Harry Potter combinat cu Batman.

Din păcate, Atacul Roiului nu a avut același impact asupra mea. Atmosfera apăsătoare din Blackwater parcă s-a diminuat, fiind aproape inexistentă. Nici antagonistul nu este foarte înfricoșător. În prima carte, când personajul negativ era Spinnin Man, chiar părea un antagonist dur al cărui nume făcea să tremure chiar și cei mai puternici Neîmblânziți.

În atacul roiului, personajul negativ este mama muștelor, care pare chiar mai periculoasă decât Spinnin Man, dar autorul parcă nu reușește să ne și transmită asta.

Neimblanzitii

Mama Muștelor, cea care are ochi peste tot este acum în căutarea lui Caw. Ca ultim descendent al stirpei corbilor, băiatul este în posesia unui artefact extrem de puternic, Piatra Nopții. Creată de străbunicul său, cel mai puternic neîmblânzit-corb, Black Corvus, pentru a face bine și a salva neamurile neîmblânziților de la pieire, Piatra Nopții poate aduce întunericul peste Blackstone dacă se află în mâinile cui nu trebuie. Feroce și avidă de putere, Mama Muștelor este un astfel de personaj și nu se da înapoi de la nimic pentru a-și atinge scopurile.

Mama muștelor mi-a părut și mai macabră decât Spinnin Man, afișând și o plăcere mai mare atunci când ucide.

Cu toate acestea, Neîmblânziții rămâne o serie interesantă, am și partea a treia, Răzbunarea Văduvei, care sper să fie cartea care repară acest mini-eșec care a fost Atacul Roiului.

Cartea o găsiți aici:

NEMIRA

Libris

eMag

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here