Multilevel Marketing-mizeria în care romanii cred

0

Sunt prezent pe net în diferite grupuri, pe care le mai urmăresc pentru că îmi face plăcere să văd cât de proști sunt oamenii. Bine, am și o placere să-i atac și să-i stârnesc.

Micile plăceri ale vieții.

Astăzi m-am trezit cu o notificare, cineva căuta un loc de muncă de acasă și a fost foarte clar. FĂRĂ MLM-uri.

Oh, și s-au trezit toți proștii să sufere și să jignească. De exemplu Anca Kovacs, care s-a simțit lezată de cerința nebună a omului care refuză să ia parte la mizeria numită MLM.

Multilevel Marketing

Nu m-am putut abține și am intervenit, că MLM-urile mi se par cea mai mare prostie, doar că în ochii lor, tu ești prost, că nu înțelegi că nu lucrezi pentru un șef și ai un câștig ușor. Sigur…

Dar ce este un MLM?

Multi Level Marketing (Marketing multi-nivel) este o altă denumire pentru sistemele de vânzări de tip piramidal. Există un inițiator al unei astfel de scheme, care își face propria echipă. Fiecare membru al echipei încearcă, la rândul său, să-și facă propria echipă. Sistemul se repetă atâta cât permite piața. Firește, cel care inițiază sistemul este avantajat. El percepe comisioane și supra-comisioane de la toți cei care se află sub nivelul său în piramida de vânzări.

Deci câștigă ăla care începe, iar născătoarele astea care se plictisesc acasă, sunt vaci de muls, la propriu și la figurat.

Toate companiile de tip MLM sunt niste escrocherii în care câștigă doar cei de sus. Atunci de ce oamenii continuă să se înscrie în asemenea scheme? E simplu! Sunt spălați pe creier în acele congrese pe care le fac. Dacă ai vorbii cu unu care lucrează la un MLM, are mereu aceleași texte ” Lucrezi pentru tine” , „Faci foarte mulți bani” , „Am văzut cu ochii mei cum oamenii s-au vindecat cu produsele mele” Pentru că oamenii ăștia fac promisiuni cum că, produsele lor, vindecă orice, chiar și cancerul!

Dar chiar câștigă oamenii ăștia? Depinde, ține mult de noroc!

The Times: „Investigațiile guvernului afirmă că au descoperit că doar 10% din agenții Amway din Marea Britanie fac profit, cu mai puțin de unul din zece agenți vânzând măcar un singur obiect din produsele grupului.”

Scheibeler, un membru de nivel înalt „Smarald” al Amway: „Judecătorul britanic Norris a stabilit în 2008 că dintr-o populație de 33 000 de IBO [Independent Business Owners], ‘doar în jur de 90 aveau suficiente încasări pentru a acoperi costurile clădirii propriei afaceri.’ Aceasta este o cotă de pierderi reprezentând 99,7% din investitori.

Newsweek: bazându-se pe propria declarație de venituri a Mona Vie din 2007 „mai puțin de 1% au obținut comisioane iar dintre aceștia mai puțin de 10% au câștigat mai mult de 100 USD/săptămână.

„Roland Whitsell, un fost profesor universitar de afaceri care a petrecut 40 de ani pentru a cerceta pericolele marketingului multi-nivel:” „Ați avea dificultăți să descoperiți pe cineva care face mai mult de USD 1,50/oră, produsul primar fiind șansa. Cea mai puternică și mai tare forță motivațională de azi este falsa speranță.”

Deci publicațiile au investigat și au tras concluzii foarte clare. Îi ajută cu ceva asta pe oameni? Nu! Că spălații pe creier urmează orbește ceea ce li se spune.

Și nu cumva să îndrăznești să-i contrazici, că automat ești un prost!

De la Anca Kovacs aflăm că:

Sau de la Victoraș care îmi explică că totul e real și se fac bani buni

Dar dacă îndrăznești să-i contrazici pe oameni, atunci se dezvăluie iadul. Tu nu înțelegi pentru că ești român, da americanii…

L-am văzut pe Victoraș mai prostuț și i-am adresat o întrebare simplă, la care nu mi-a răspuns

Vă răspund și aici. De 13 ori. Eu aduc 5 oameni, ăia 5 aduc fiecare câte 5 și bum, populația planetei. E clar că nu ai cum să faci bani. Se îmbogățesc cei de sus iar tu trăiești cu falsa speranță că poți face niște bani.

Toți cei care lucrează în MLM au aceleași texte, așa cum vă spuneam. Ideea de bază pe care se insistă este că nu ai șef, sistemul piramidal e oriunde bla bla bla …

Multilevel Marketing

Așa că le-am trimis informații despre cum chiar minunata lor companie, Forever Living, a fost amendată în diferite țări din lume pentru că sunt mincinoși. Răspunsul a fost simplu. Sunt criticați pentru că sunt buni. Iar dacă nu credeați că toți sunt la fel, Anca ne explică cum chiar ea a avut un caz care a vindecat miraculos ceva…

Iar dacă îndrăznești să-i contrazici, pai răspunsul este…

Fără să-i mai răspund, dar frustrată că poate i-am stricat niște „afaceri” a mai refulat puțin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here