Metro 2033 Carte – Dacă i-am făcut review jocului, și tot am citit și cartea, am zis că ar fi bine să vă povestesc despre ea. Am citit prima dată în engleză, fiind deja captivat de universul din Metro, dar nu mă pot abține așa că îmi doresc și varianta în română.

Oamenii sunt la fel de răi și în subteran, de aceea o să vedem „orașe” organizate în care avem diferite forme de guvernământ, chiar și fasciști.

Metro 2033  vorbește despre un viitor ipotetic în care lumea a fost devastată de o apocalipsă nucleară  ce a afectat întreaga lume, din motive complet necunoscute. Au supraviețuit holocaustului  și s-au stabilit în metroul din Moscova,  care a fost colonizat de supraviețuitori din orașul vechi  care au coborât în subteran, pentru a se adăposti de radiațiile letale.

În acest univers sufocant, ultimul bastion al speciei umane, autorul dezvăluie teroarea psihologică,frica de întuneric, una dintre cele mai vechi temeri ale omenirii.

În carte, întunericul ia forme monstruoase, aproape demonice; tunelurile par să aibă viață; voci și șoapte pot fi auzite în timp ce oamenii merg pe jos în mijlocul întunericului absolut. Gândurile le pot fi deviate, distruse de groaza pe care întunericul o ascunde.

Metro 2033 carte

Protagonistul acestei aventuri este Artyom, un tânăr care locuiește cu tatăl său vitreg în VDNKh, o stație de metrou mică, care nu are nici cea mai mică idee de ceea ce se întâmplă în afara acestei realități limitate.

La scurt timp, cu toate acestea, Artyom va trebui să traverseze întregul  metrou, pentru a preveni distrugerea stației și moartea tuturor ființelor umane din subteran.

Deși lumea este vastă, chiar dacă trăiește în subteran, noi vedem și trăim povestea prin ochii lui Artyom, care dintr-un băiat simplu care n-a trecut niciodată de barierele secțiunii lui din Metrou, trebuie să devin un erou care salvează întreaga omenire.

Metro 2033 este o carte pe care trebuie să o citești dacă îți place SF-ul.

Cartea poate fi achizitionata de aici:

Carturesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here