Messiah-eram pregătit să zic că e ca o partidă de sex

Messiah

Știți la ce mă refer? Când știi că ieși cu o tipă și îți construiești toată ziua și te gândești doar la chestia aia iar după constați că te-ai agitat pentru 5 minute de plăcere exclamând: „Asta a fost tot?” Nu? Doar eu? Bine…

Eu cam așa m-am simțit când am văzut ce fac ăștia în ultimul episod și cum vor să o termine. Ptiu drace, bine că nu a fost așa.

Messiah este cred cea mai interesantă producție a celor de la Netflix. Te captivează din prima și a lui ești. Nu îl mai lași din mână…adică ochi până nu îl termini. Și apropo de terminat, era să fiu foarte dezamăgit pentru că mi-a plăcut toată chestia asta cu: „E real? Nu e real?” E ceea ce face serialul mult mai captivant și de fapt asta este povestea.

Așa cum ați ghicit, e despre un tip care apare de nicăieri și zice le dă de înțeles tuturor că este Mesia. Salvatorul, Iisus, întors să ne salveze. Și nu trece mult până când lumea cade în haos.

Ca și în realitate, este urmat de cei slabi. Bolnavi, săraci, needucați, care își părăsesc casele pentru a-l urma. Mi-a plăcut chestia asta, pentru că primii care ar face asta și în realitate sunt exact aceiași oameni. Adică pentru unul mai educat, ar fi destul de greu să se apuce de crezut în treaba asta și e nevoie de ceva mai mult decât un mers pe apă pentru a convinge.

Chiar și așa, serialul te poartă bine prin gândurile pe care tot el ți le creează. Acuma îți dă de înțeles că ăla e un impostor, după care te întoarce și îți prezintă ceva care îți spune că nu este impostor. Și e așa o joacă. Stai liniștit! Nu afli nici la sfârșitul sezonului dacă ăla e Iisus sau nu!

Citește și recenzia Dracula 2020

Până în ultimul minut te freacă la cap și îți zice clar că ăla e un impostor, și te face să simți că a fost vorba despre călătorie, nu despre destinație. Cumva să maschezi tristețea că serialul se termină într-un mod atât de prost. După care, în ultimul minut, ți-o întoarce ca la Buzău și te lasă frustrat că trebuie să mai aștepți probabil un an să vezi care este continuarea.

Bine jucat aici Netflix!

Jocul actoricesc nu este ieșit din comun, nu am remarcat pe nimeni care să-mi placă în mod special, dar sunt buni cu toții. Pe câțiva dintre ei îi mai văzusem și în alte producții. Alegerea lui Messiah, a fost inspirată. E un tip mai maroniu la față, așa cum ar fi fost și Iisus dacă ar fi existat în realitate, pentru că așa sunt oamenii din zona respectivă.

Messiah este un serial pe care îl recomand celor care vor puțin mister. Serialul este disponibil pe Netflix. Iar asta nu este o recenzie de Cannes, e o părere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here