Merita sa-ti cumperi un smartwatch?

0

 

Am avut ceas inteligent pentru o zi :))). L-am dus personal la retur. Am fost dezamăgit total. N-am mai avut până sâmbătă un smartwatch, dar mi-am dorit mereu. Încă dinainte să fie inventate. De când am văzut Predator, cum apăsa alienu la incheietură și se făcea invizibil. No, traumele copilăriei rămân.

Lăsând gluma la o parte, chiar am fost dezamăgit de ceasul meu. Mi-am luat Huawei Watch w1, care se presupune că e cel mai bun ceas cu Android Wear, fiind și la un preț acceptabil.

Design impecabil

Arată senzațional de bine, e foarte elegant, merge cu orice ținută, cureaua de piele pare de calitate. Din păcate pentru mine doar la acest capitol a punctat. Numai că  la un ceas inteligent designul nu e totul.

Cum l-am scos din cutie și-a făcut update la Android Wear 2, un lucru foarte bun dacă mă întrebați. Chiar arată mai bine Wear 2 față de versiunea anterioară care avea un design învechit.

Problema pe care am avut-o eu a fost bateria. Doua swipe-uri și pleca un procent. Dacă dădeam restart pierdeam 5% din baterie. Un lucru ciudat. Am întrebat peste tot, nimeni nu a putut să vină cu un răspuns. Pe forum oamenii se lăudau cu durata de viață a bateriei de două zile. Ok, poate doar acest ceas a fost cu probleme. Eu nu l-am simțit deloc.

Știi momentul acela când îți cumperi ceva și simți că îl vrei chiar și după ce îl ai? Am simțit asta cu orice chestie cumpărată, doar cu acest ceas nu.

Un smartwatch nu mă ajută prea mult

Cel puțin pe mine. Îți trimite notificări, te lasă să vorbești la el cu noul update și………cam atât. Am o brățară de 50 de lei care face exact asta și nici nu am dat o căruță de bani pe ea.  Faptul că pot să vorbesc la ceas nu mă ajută, telefonul se conectează direct la masină când conduc, deci funcția aia avea utilitate dacă aveam o Dacia 1310. Notificările parcă sunt interesante, le primești câteodată chiar înainte de a fi anunțate pe telefon. Poți să și răspunzi la mesaje cu ajutorul unei tastaturi minuscule.  Eu am avut și un mic bug la el, nu reușea să-și găsească locația prin telefon. Deci nu-mi afișa vreme și nici alerte de ploaie sau alte catastrofe naturale. Lucru frustrant, pentru că îmi doream să știu dacă ninge fără să mă uit pe geam.

Un smartwatch poate părea o idee interesantă, poate pentru unii chiar este. Din păcate, după o singură zi cu un smartwatch, m-am deci că mai bine fac altceva cu banii. Cred că mai au nevoie de câțiva anișori până să ajungă la un nivel acceptabil. Poate o să-mi cumpăr unul când o să fie la un preț ridicol de mic, gen 500 de lei, să nu simt că am plătit prea mult pe un obiect care nu mă ajută chiar atât de mult.

Până la urmă tu știi ce îți dorești. Eu mi-am dorit foarte mult un smartwatch. Până l-am avut, după aceea mi-am schimbat părarea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here