Mami, vreau sa ma fac jurnalista

0

-Vai de mine și de mine. Fata mea are planuri mari. Trebuie să ne sacrificăm, să ne rupem de la gură că o fată avem și ce meserie importantă și-a ales.

Că în mintea lor a rămas ca pe vremuri, profesor, notar sau jurnalist și ești om mare la tine în sat. Așa că fata noastră păsește cu încredere pe treptele facultății de jurnalism, cu geanta pe mână și buzele țuguiate. Face trei ani de facultate prin discoteci după care trebuie să se angajeze undeva. Dar cine să o perceapă pe piți a noastră ca pe un viitor jurnalist? CLick sau Cancan. Acolo trebuie exclusiv să ai intelect de maimuță și esti șef peste gloată.

Și i se dă fetei noastre să scrie un articol.

Stai prea mult pe telefon? Aplicația asta te anunţă din timp când rămâi fără baterie

Și îți dai seama din titlu că e prost tot ce a scris fata. Deja face asta telefonul, defapt telefonul face asta de zeci de ani, deci nu ai avea nevoie de o aplicație.

”Conform unui studiu, 9 din 10 utilizatori intră în panică atunci când li se descarcă bateria telefonului. Kaspersky Lab lansează Battery Life, o aplicaţie pentru conservarea bateriei pentru utilizatorii de dispozitive Android.”

Conform aceluiasi studiu, dacă lucrezi la Click, ai 9 din 10 șanse să fii idiot.

”O altă caracteristică utilă a Battery Life este abilitatea de a calcula timpul rămas înainte ca bateria smartphone-ului să fie descărcată complet. Această informaţie le oferă utilizatorilor posibilitatea de a găsi urgent o modalitate de a-şi încărca telefonul înainte să nu-şi mai poată folosi telefonul. În mod similar, în timpul alimentării, Battery Life calculează timpul rămas până când bateria este încărcată. ”

Din nou, telefoanele fac asta de foarte, foarte multă vreme, probabil dinainte ca distinsa jurnalistă să se nască.

Și uite așa, mama jurnalistei Carmen Stefan se plimba mândră prin sat, că fata ei e importantă și e jurnalistă. Nu contează că a publicat un articol semnat de ea și că acel articol e complet idiot. E important că e jurnalistă.

Și știm că toți din redacție sunt idioți pentru că nimeni n-a tras-o de mână să-i spună că telefoanele fac treaba asta fără să instalezi altă aplicație. Ceea ce mă duce cu gândul la faptul că majoritatea managerilor sunt idioți. Cu mici excepții. Sau in cazul meu s-a nimerit așa. N-aș vrea să generalizez.

Am lucrat in Domo și am avut un șef cam înapoiat care nu știa să caute un document în Windows. Am scris despre treaba asta la vremea respectivă și a vrut să mă facă să plec din firmă. Am plecat mai târziu, firma s-a închis, el tot idiot a rămas. Când am rămas descumpănit și am zis ca dau tot peste oameni incapabili, am ajuns prin Altex, unde spre surprinderea mea, chiar am avut  șefi buni, de la care am învățat chestii.

Dar divagăm. Carmen e fericită ca e jurnalistă, mama ei e mândră că fata ei e jurnalistă, lumea are articole idioate de citit. Toată lumea e fericită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here