La revedere, Nokia.

0

Eram un puști care-și punea deoparte fiecare sută sau mie de lei primită, pentru a putea cumpăra lunar revista Connect, doar acolo puteam să văd cum arată un telefon mobil. A fost, dacă vreți, începutul dragostei mele pentru Nokia. Eram ca un om care s-a căsătorit din obligație, nu din dragoste. Dețineam un Ericsson, dar iubirea și gândurile mele mergeau spre Nokia.  Indestructibilul 3310, ”femeia perfectă”-forme rotunde, antenă ascunsă, dimensiuni reduse pentru vremea aceea. Era ceva de vis, dar un vis interzis, pentru că nu am avut 3310 niciodată. Când mi-am cumpărat primul telefon Nokia, a fost 3410, urmașul, mai bun, mai interesant. Nu avea să fie o iubire prea lungă. La fel ca în orice poveste de dragoste din telenovele, m-am întors la primul producător. Sony Ericsson T630, avea să fie telefonul care mi-a dat culoare în viață, un ecran color cu 65.000 de culori, o cameră foto de 0,3 megapixeli și 2 mb memorie internă. Era Pamela Anderson a telefoanelor mobile. Normal că m-am încurcat cu ea. E ca și cum ți-ai vedea fosta iubită după câțiva ani, care era urâtă, iar acuma e cea mai frumoasă femeie din lume. Iubita urâtă din trecut era Ericsson A1018s, primul meu telefon mobil.

Iubirea cu Nokia părea imposibilă, mereu cu gândul la finlandeza mea frumoasă, dar niciodată cu ea în buzunar. După japonezo-suedeza mea, am trădat-o cu o sud-coreeană. Samsung D600, telefon care s-a îndrăgostit de mine imediat, pentru că altfel nu-mi explic cum a supraviețuit unei căderi în gol de la etajul 3 exact pe beton.

Nokia nu avea să rămână o istorie în viața mea amoroasă cu telefoanele mobile, după D600, Nokia îmi intra fulgerător și pe neașteptate în viață prin modelul 5800. Ultimul telefon pe care l-am avut de la Nokia. Deșii au fost modele care mi-au sucit mințile, nu le-am cumpărat.

Ce voiam să se înțeleagă de aici este faptul că Nokia m-a făcut să iubesc telefoanele, Nokia m-a făcut să iubesc tehnologia.  Brandul Nokia o să dispară din lumea telefoanelor, cel puțin deocamdată, dar rămâne mereu în amintirea mea. N-a putut să țină pasul într-o lume în care Samsung zburda spre topul celor mai mari producători de telefoane mobile, o lume în care Apple revoluționa telefoanele mobile, obligând producătorii să treacă la touch-screen. Nokia avusese puterea supremă, sistemul lor de operare a fost cel mai bun. Dar așa se întâmplă când ești ignorant. Nu au lucrat la sistemul de operare, nu au adoptat un sistem mai bun…..așa că au murit. S-au trezit târziu încercând să spargă gheața prin Windows Phone. Era un sistem tânăr care nu oferea prea multe. Așa că Nokia și-a semnat singură condamnarea la moarte.

La revedere, mulțumim că ne-ai conectat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here