Jurnalisti vs vloggeri-de ce gresesc toti

0

Internetul e semi-aprins de faptul că o duduie de la Digi 24 a criticat niște vloggeri care, cică, nu fac nimic.Vă spun că e semi-aprins pentru că nimănui nu-i pasă. Oamenii normali sunt ocupați cu distribuirea pe facebook a  ultimelor manele lansate. Nici măcar mie nu-mi pasă . Dar vreau să vă zic că eu m-aș giugiuli puțin cu Ioana Ciurlea. Pusi!

În primul rând, vloggeri, bloggeri, ce căcat sunteți toți, încetați să vă comparați cu televiziunile. Încetați să mai analizați audiențe. Televiziunile de la noi sunt de căcat, iar deasupra unui căcat este ușor să ajungi.  E clar ca tanti asta nu a înțeles ce faceți voi și nu este cazul să vă aprindeți. Nimicul pe care-l faceți voi este targetat către puști. Vă asigur că un nene de 28 de ani nu vrea să vă vadă cum încercați să mâncați scorțișoară. Sau cum încercați să nu râdeți când aveți apă în gură. Prin urmare nu o să înțeleagă ce faceți voi acolo, pentru că nu mai sunt copii. Ce faceți voi acuma, e ceea ce făceau ei când erau mici și generația mai mare nu-i înțelegea.

Nu e cazul să vă comparați cu jurnaliștii. Sunt mult mai buni decât voi. Bine, nu jurnaliștii de la noi. În românia sunt vreo 3 jurnaliști buni, restul sunt maimuțe. Dar mai bun decât un jurnalist adevărat, niciodată în viața voastră. The Boston Globe ar trebui să vă spună ceva. Dacă nu, e ok, vă mai las să creșteți. Asta ca să înțelegeți de ce nu e bună comparația asta. Practic, voi vă comparați cu niște nimicuri. Jurnaliștii de la noi sunt un nimic, cu mici excepții. Voi deocamdată reușiți să distrați niște copii și asta e bine.

Pe de altă parte jurnaliștii se simt amenințați.

Și e normal, pentru că rolul unui jurnalist nu mai este doar de a investiga și scrie articole. Nu nu, un jurnalist modern editează, filmează, știe photoshop și poate puțină programare. E normal să considere că voi faceți nimic, atâta timp cat ei muncesc dublu față de voi și n-au audiența voastră.

În mod clar nici Ciurlea, nici Negruțiu, nici Pândaru habar n-au despre generația copiilor 10-14 ani, despre fenomenul videoblogurilor. Că nu îi interesează ca jurnaliști, e penibil. Că mai fac și mișto de ei cu superioritate si aroganta ca sa-si ascunda frustrarea, e de prost gust. Ca Prelipceanu nu a avut nimic de obiectat la toata scena, e jenant. Păcat. Ei au văzut doar niște copii care fac chestii copilărești. Și e ok bă, continuați să le faceți.

Să știți că nu o să lucreze nimeni pentru voi. Cel puțin nu în acest format, așa cum crede Mikey Haș. Jurnalismul se schimbă, new media a ajuns și la ei, chiar dacă mai târziu, iar când vor înțelege exact cu ce se mănâncă asta, sunteți cam terminați. Pentru că au resurse, au și experiență în spate. Conan O Brien  a înțeles cum funcționează treaba și are sute de filmulețe postate care se adresează, atenție, tinerilor.  John Oliver are niște multe milioane vizualizări si credeți-mă, mult tineret se uită la emisiunile lui. Bineînțeles că Prelipceanu nu e în stare de așa ceva. El știe doar să râdă la niște remarci proaste despre copii.

No, să tragem niște concluzii că m-am plictisit!

Ioana Ciurlea e o frumoasă și jumătate.

Concluzia 2-Toți care au stat la masa aia sunt niște ignoranți care habar n-au în ce lume trăiesc. Vloggeri, ceea ce faceți e interesant pentru copiii români, câteodată și pentru mine. Deci continuați

Concluzia 3-Jurnaliști, ori vă adaptați, ori plecați. Și nu, nu vă cere nimeni să mâncați scorțișoară cu lingura. Încercați să faceți conținut atrăgător.

Concluzia 4– Ne relaxăm și noi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here