Joker
Joker

Joker este tipul acela de film care te ține într-o tensiune continua, încerci să ghicești ce se întâmplă mai departe și nu prea ai cum. Nu mai fumez de vreo 2 luni, dar după filmul ăsta am căutat disperat o țigară.

Dacă ești slab de înger, sau politically correct, mai bine nu te duci, că o să mănânci căcat aiurea și doar o să enervezi oamenii cu părarea ta.

Joker parcă pare setat să te facă să te simți incomod. Am simțit asta de când a început filmul, iar tensiunea a fost doar în creștere. Nici nu știi ce urmează. Poate avea o continuare? Probabil! Dar nu cred că va fi la fel de bună.

Nu vă zic nimic despre poveste că nu aș vrea să vă stric plăcerea. În schimb…

Citește și recenzia Stick and Stones

Joaquin Phoenix

Magistral. Atât de credibil și real, încât m-am întors acasă și am căutat interviuri cu el. Îl priveam și îmi era frică, aveam senzația că îl privesc pe Joker chiar dacă era mai gras cu vreo 20 de kg decât în film. Recunosc că nu știam multe despre el, doar că a jucat în Galdiatorul și el era personajul negativ. Dar aici, în Joker, a făcut rolul vieții pentru că nu îmi pot imagina un Joker mai bun.

Mai bun în imaginea pe care au vrut ei să o arate. Un om cu probleme psihice , care încearcă să le țină sub control, până când viața îi dă lovitură după lovitură iar ceva face click în capul lui și declanșează nebunia aia magnifică pe care o arată Joaquin în Joker.

Nu este un film cu super eroi, nu vă așteptați la efecte speciale, eroi cu pelerine și cineva care să salveze situația la sfârșit. E departe de așa ceva. Da, filmul face parte din Universul DC, dar nu e deloc așa cum te-ai aștepta să fie un film DC.

Pe drum m-am tot gândit de ce au plecat oamenii din sală

Da, e un film violent, dar nu e cel mai violent. Kill Bill de exemplu e mai violent de atât, cu toate astea oamenii nu au plecat. De ce Joker este tratat ca un film pe care ar trebui să-l evităm, iar filme mult mai violente sunt ok, nu au stârnit controverse.

Și cred că toate astea, reacțiile negative, oamenii care au ieșit din sală, consideră că filmul este violent pentru că spre deosebire de celelalte filme violente, Joker ne are pe noi ca personaje. Noi, societatea. Joker este întruchiparea noastră. Dacă ar fi să luăm comportamentul cetățenilor, caracterul, tot ceea ce reprezentăm și ar trebui să-i dăm o imagine, probabil că ar fi Joker.

Iar asta poate deranja, în special cei care se cred mai buni sunt deranjați. Cei care fac fapte bune doar pentru a se simți ei bine și doar dacă sunt văzuți. Cei care nu reacționează atunci când văd un boschetar că are probleme , doar pentru că e boschetar.

Aceia sunt oamenii deranjați, pentru că Joker le arată adevărata față, fața umanității , modul în care sunt tratați oamenii cu probleme psihice sau cei mai puțini norocoși.

Aici e durerea, iar tipul acesta de oamenii nu suportă să vadă adevărul, nu după ce și-au construit ideea că ei sunt oameni buni.

Mergeți să vedeți Joker, merită din plin! Sper că Joaquin câștigă Oscarul anul acesta, nu văd pe altcineva să o facă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here