iPhone sau Android?

1

E întrebarea pe care o auzi cel mai des daca lucrezi in domeniul telecom. Chestia e că trebuie să-ți cumperi ceea ce ți se potrivește ție.

Cred că am mai zis povestea asta. Eu am rămas cu impresia că iPhone își cumpără doar oamenii care habar n-au de tehnologie și au auzit ei de iPhone sau oamenii care sunt snobi. Bineînțeles, mai sunt și oamenii care pur și simplu iubesc telefonul ăsta, și nu-i condamn deloc. Mie pur și simplu nu-mi place.

Când a apărut pe piață mi-am cumpărat Samsung Galaxy S1, era nebunie acel telefon. Am ieșit în oraș cu niște amici și, așa cum fac de obicei, mi-am scos telefonul pe masă. Moment în care iubita unuia dintre amici ia telefonul și zice ”Oau ce tare, ăsta e iPhone?” Îi zic că nu, iar tipa îl pune înapoi pe masă și zice ”Atunci nu-mi place”. Îi explic că e mai scump decât un iPhone, moment în care îl ia în mâna și zice ”atunci îmi place”. De asta am rămas eu cu impresia că e telefon de ”beșini” dacă îmi permiteți expresia.

Chestia e că ambele sisteme au părțile lor bune. Eu prefer Android pentru că-mi dă libertate. Pot să-l modific cum vreau eu, să-i pun widget-uri, să-mi mut iconițele, practic aplicațiile pe care le folosesc mereu le am la îndemână. iOS-ul de pe iPhone nu-ți permite mare lucru, faci un folder în care îți pui aplicațiile și cam atât. Practic, toate telefoanele de la Apple arată la fel, în timp ce nu o să găsești niciodată un Android care să arate la fel.

Dacă îți place ca telefonul tău să fie al tău, să-l personalizezi așa cum vrei tu, atunci îți recomand Android. Dacă nu, iPhone e un telefon excelent pentru tine. Toate telefoanele sunt la fel de bune, diferența o face sistemul de operare, iar aici doar tu decizi ce îți place.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here