Citeam seria lui Orson Scott Card, întoarcerea acasă, iar conceptul e foarte interesant.

Acum niște multe zeci de milioane de ani, oamenii s-au bătut între ei cu bombe nucleare iar pământul a fost PA.

Bineînțeles că au existat și mulți prosti, omenirea s-a și îmbolnăvit pentru că, probabil erau niște unii care considerau ca vaccinul cauzeaza autism și au început să-i înjure pe cei cărora le spuneau că sunt proști. Cam așa cum s-a întâmplat la articolul meu despre vaccin.  Deci singura șansă pentru omenire a fost să părăsească pământul.

Cum erau destul de avansați, au plecat spre alte planete.Doar că și-au luat o măsură de precauție. Au construit un super computer care să-i împiedice să mai evolueze atât de mult încât să se distrugă. Au lansat și sateliți în jurul planetei, Harmony pe numele ei, și-au modificat creierul ca să poată fi controlat de computer și aia e.

Viață lungă, prosperă și plină de pace. Bineînțeles că oamenii au început să venereze computerul, crezând că este Dumnezeu, așa că au fondat și o religie ciudată, în care atunci când te rugai, te băgai în apă și te băteai cu biciul până plesnea pielea pe tine.

Computerul i-a lăsat să dezvolte doar atât cât aveau nevoie.

De exemplu nu aveau mașini, nici măcar căruță sau roată, dar aveau scaune care pluteau cu ajutorul câmpului magnetic. De asemenea, i-a lăsat să inventeze și frigiderul, ca să-și mențină alimentele reci. Pământul tot cu plugul îl arau, așa cum și călătoriile se făceau pe cămile. Deci o combinație între evul mediu și viitor.

Și au fost ținuți în frâu vreo 40 de milioane de ani, până când o societate dinasta a reușit să se gândească că ar fi mai ușor să călătorească dacă ar avea roți și niște care. Prin urmare își pot transporta și trupele către orașe mai îndepărtate. Semn că acel computer, Suflet Suprem cum îl numeau ei, începea să-și piardă din putere. Pentru că atunci când te gândeai la zbor, sau orice era interzis, te lua amețeala și uitai la ce te-ai gândit destul de repede.

Ce voiam să subliniez. În momentul în care oamenii au devenit liberi, au început să se gândească deja la distrugere, cum să-i cucerească pe alții și cum să-i înjure pe bloguri.

E uman, nu mai cred că sunt retardați ăștia care înjură aiurea pe bloguri, pur și simplu sunt oameni. Am terminat prima carte, urmează alte patru și sunt foarte nerăbdător să văd ce se mai întâmplă.

Carțile le găsiți aici

Volumul 1- Amintirea pământului

Volumul 2- Chemarea Pământului

Volumul 3- Navele Pământului

Volumul 4 – Din nou pe Pământ

Volumul 5-Născuți pe Pământ

Merită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here