Huawei MediaPad T3

Huawei MediaPad T3 pare la prima vedere o tabletă care îți oferă un raport calitate preț destul de bun, dar are un mare minus despre care o să vorbim în rândurile de mai jos.

Design

Arată bine de tot, la dimensiunea displayului de 9.6 inci, ai zice că e de 8, se simte foarte bine în mână, nu este grea deloc, greutatea fiind de 460 g, dar nu se simt.

E foarte bine construită și nu scârțâie nimic atunci când o strângi. Materialul de pe spate este din aluminiu, excepție făcând partea de sus, unde avem prezentă și camera foto, aceasta fiind din plastic.

Fața este acoperită cu sitclă, nu am văzut să rețină amprente dar pare sensibilă la zgârieturi. De fapt nu pare, chiar este. Deci recomand cu căldură o folie de protecție.

Butoanele fizice, deși nu multe, sunt și ele din aluminiu și foarte stabile, în sensul că nu am văzut joc la nici un buton. Pe laterala stângă întâlnim jack-ul audio de 3,5mm, un sertăraș pentru a insera un card microSD de până la 256 GB și un port microUSB. Sus se află un microfon și jos este un difuzor (cu 7 orificii) pentru redarea sunetului media. Dacă stai în pat și ții tableta pe burtă sau pe un suport ca cel din poze, sunetul este distorsionat grav, pentru că acoperă difuzorul.

Per total tableta arată bine, se simte bine și pare destul de rezistentă.

Display

Ecranul este tactil, de tip IPS LCD, cu diagonala de 9,6″, rezoluție de 1280 x 800px (adică HD) și format 16:10,aș fi preferat un format 16:9 cu rezoluția de 1280 x 720px. Formatul 16:10 este tipic tabletelor cu diagonala ecranului mai mare de 7 inci.

Culorile sunt redate corect și mi-a plăcut profunzimea lor. Din păcate rezoluția este destul de mică. Am apreciat foarte mult ecranul, pentru că poți face swipe-uri destul de lin, fără să sară de câțiva pixeli, semn că touch-ul este de bună calitate. Un ecran luminos, vizibil și afară în lumina soarelui, are culori destul de vii, negrul nu e chiar negru, ca la majoritatea LCD-urilor, iar contrastul e bunicel. Decent pentru o tabletă din gama ei.

Performanță

Huawei MediaPad T3 este echipată cu un procesor Qualcomm Snapdragon 425, 64-bit, cu 4 nuclee la o frecvență de 1,4 GHz, o placă grafică Adreno 308, o memorie RAM de 2 GB și spațiu de stocare intern de 16 GB, dintre care mai rămân 7 GB disponibili pentru utilizator. Memoria internă este mică, dar se poate extinde cu un card MicroSD.

Acuma pe partea de performanță nu vă așteptați la minuni. Cei 2 GB de RAM nu își fac treaba cu succes și dacă vrei să o folosești pentru jocuri îți sugerez să te îndrepți către altceva. Am folosit-o mult cu Waze și Spotify plus Netflix, primele două fiind cu tableta conectată prin bluetooth la mașină. După o perioadă mai lungă de utilizare, tableta trebuia curățată cu aplicația care vine preinstalată din fabrică, altfel începea să sacadeze. Asta în condițiile în care era folosită doar cu 2 aplicații deschise mereu.

Dacă o folosești doar pentru Media-youtube, Facebook etc, nu cred că întâmpini probleme foarte mari. Dar nu uita să-i dai o curățare din când în când. E clar că cei 2 GB de RAM nu sunt suficienți deloc.

Multi-tasking-ul a fost satisfăcător pe perioada testului iar management-ul memoriei RAM este foarte bun. Din 2 GB RAM, mai rămân disponibili vreo 1,4 GB. Placa grafică, în gaming, procesează imaginea în FullHD. Dar începe să obosească puțin dacă o folosești mult în jocuri. Dar dacă folosești aplicația „Manager Tabletă” o să ai parte de un joc mai lin…

Am testat și 4G, este ok, la fel ca telefonul, dar are un avantaj ca poți iniția apeluri de pe talbletă. Ideal pentru cei care vor să o folosească în mașină.

Soft

Huawei MediaPad T3 Android 7.0 și nu se anunță ceva mai nou pe ea din păcate. Am avut și aplicații din fabrică pe care le-am dezinstalat cu o rapiditate nemaiîntâlnită. Mi-aș fi dorit un Android mai nou și un EMUI mai stabil. Versiunea 5.1 este curată, arată bine, dar este doar o chestiune de gust. Eu aleg să nu-mi placă varianta lor, poate voi simțiți altfel. Nu ai sertar de aplicații în EMUI, deci orice instalezi se pune pe desktop care o să se aglomereze.

Eu prefer să am doar aplicațiile necesare pe homescreen iar restul ascunse în biblioteca softului.

Baterie

Huawei MediaPad T3 vine cu o capacitate a bateriei de 4800 mAh, care prin testul nostru de utilizare în gaming continuu, ține aproximativ 3 ore și 38 min, fără ecran oprit, cu luminozitatea la maxim și WiFi-ul activat. La o utilizare medie sau chiar moderată, ține până la vreo 7-8 ore, depinde cât și cum folosește utilizatorul, aplicațiile și resursele disponibile pe device. Încărcarea cu tableta oprită, se realizează în aproximativ 5 ore și 3 min, de la 9% la 100%. În mașină, cu GPS , Bluetooth și net pornit scoți în jur de 5 ore.

Preț

Varianta cu 4G este disponibilă pe eMag și are un preț decent pentru dotările pe care le oferă: 849 de lei varianta cu 4G .

Și 749 de lei varianta fără SIM

Concluzii

Perfectă la prima vedere, dar cei 2 GB de RAM te fac să te gândești de două ori înainte să dai banii pe ea. Din fericire acesta este singurul minus care m-a deranjat cu adevărat. O recomand? Păi dacă o vrei pentru jocuri, NU. Dar dacă o cumperi pentru a folosii tableta în mașină pe post de Infotainment, cred că este o alegere bună, mai ales varianta cu 4G

REVEDEȚI PREZENTAREA
Design
8.5
Display
8
Performanta
5.5
Soft
6
Baterie
7
Articolul precedentLetiția, această mândră națiune
Articolul următorDigisport a devenit Digitaraf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here