Google Home mini Review

0

Nu e primul din seria asta, mai vorbim și despre Chromecast. M-am certat singur pentru că nu mi-am achiziționat mai repede produsele acestea care au devenit rapid parte integrată din camera mea.

Pentru început, am stat să mă gândesc care ar fi mai potrivit pentru mine, Google Home mini sau Amazon Echo dot. M-am dus pe Google pentru inteligența de care dă dovadă, fiind ajutat și de marele motor de căutare de la Google.

Cred că Alexa stă mai bine pe partea de automatizare, în sensul că tot felul de chinezării pot fi controlate prin Alexa, în timp ce Google nu știu dacă poate face asta.  Bine, am găsit și eu o chinezărie care cică ar funcționa cu Google.  Sincer nu am încercat , dar din ce am văzut pe net, pe site la producători, se menționează Alexa, dar Google nu.

În fine, sper ca ambele să fie compatibile cu tot felul de chestii pentru că am o listă mare.

Design

Arată… ca un hamburger, eu îl am pe culoarea gri. Bine, nici nu m-a interesat în mod special culoarea sau cum arată, că oricum devenea un obiect la care nu mă uit deloc, ci doar vorbesc cu el. Involuntar îl văd zilnic și nu mă deranjează deloc.

Nu are butoane fizice, defapt are un singur buton pentru mut, pe care nu l-am atins niciodată.

Nu are butoane fizice, defapt are un singur buton pentru mut, pe care nu l-am atins niciodată.

Funcționalitate

Eu nu l-am luat pentru ascultat muzică, după cum spuneam, lenea mă bate maxim, și vreau să fac din voce totul prin casă, mai puțin sexul, că nu e fain numai din voce.  Încet am început să-l integrez cu tot felul de chestii de prin casă.  Pentru început l-am împerecheat prin bluetooth la boxele pe care le aveam deja acasă, iar atunci când îi dau comandă să-mi cânte ceva pe sufletul și inima mea, îmi redă muzica direct pe boxe.

Apropo de boxe externe, până recent nu se putea conecta la alte boxe, de aici și ezitarea mea când vine vorba de achiziținarea acestui produs, probabil de aceea s-a vândut mai cu entuziasm Echo Dot, pentru că avea mufă jack, iar Google Home nu. Dar problemă rezolvată, dacă vrei îl poți împerechea prin bluetooth, și crede-mă că vrei prin bluetooth că doar nu mai trăiești în era cablurilor.

Vă spun sincer, eu nu știu să-l dau mai încet. Știu că e cu touch deasupra(sau nu), am încercat o dată și am văzut că nu a mers, așa că am renunțat cu grație și un dezinteres total. Așa review să tot citești, nu?

Dar nu ai nevoie, asta doar dacă îl ai lângă tine, eu nu îl am, așa că îl controlez cu vocea, îi transmit ce procent vreau la volum, sau dacă nu mă aude (se întâmplă și asta) îi dau rapid din telefon.

Că tot vorbeam de volum, boxa aia micuță se aude SUPER BINE! Incredibil de tare și incredibil de clar. Exagerez? Poate! Dar se aude incredibil din boxa aia micuță.  Ah, dacă e gălăgie în casă te aude, dacă ești în altă cameră, te aude. Dar dacă ești lângă el și volumul la muzică este peste 70%, trebuie să zbieri și să repeți de câteva ori ca să te audă într-un final.

Dacă vrei să beneficiezi de chestii interesante și vrei să-i spui exact  ce melodie să-ți cânte, atunci ai nevoie de Spotify Premium sau Google Music premium. Eu am Spotify și îi dau comanda exact cu ce melodie vreau, ce volum, să schimbe piesa sau să repete.

Din păcate nu am descoperit cum să-l folosesc pe post de handsfree, iar posibilitatea de a iniția apeluri sau a trimite SMS-uri nu este disponibilă în România, încă.

Cam acesta este singurul defect pe care l-am putut găsi pentru acest device pe partea de hardware.

Software

Am să fiu sincer din prima, nu îmi place deloc. Nu este intuitiv.  Am încercat pe cât posibil să mă învăț cu softul, e slab construit și niciodată nu găsesc ce am nevoie. Meniurile sunt destul de ascunse, în sensul că, dacă vrei să legi o aplicație ca să-ți funcționeze un device inteligent, de exemplu lumini, trebuie să intri în contul tău, să dai la setări, să mergi la device-uri noi, iar acolo ai alt meniu îăn care intri și îți arată lista de aplicații suportate. Listă care crește mereu, ceea ce este bine.

Dacă ai un telefon cu Android, și zici Hey Google, se activează și cel de pe telefon. Mereu pățesc asta, dar Google Home are prioritate, așa că telefonul nu o să răspundă la comenzi dacă e și Google Home prin preajmă.

Îmi recunoaște doar mie vocea, dar dacă vrei să mai adaugi pe cineva, o poți face foarte simplu. Măcar aici nu s-au complicat deloc.

S-a schimbat, oricine poate vorbi cu el.

Tot din soft, după ce sapi puțin, că nu e la vedere, îți poți face diferite scenarii. După ce găsești meniul, de acolo e foarte simplu. De exemplu eu am setat ca atunci când îi zic sexy time, să mute toate luminile pe culoarea roșie și să cânte de pe spotify muzică dinasta mai sexy :)).

Mai poți seta chestii precum hey Google, leaving și atunci închide tot. Practic, poți să setezi să facă orice.

Concluzii

Sincer, eu sunt entuziasmat de el, nu cred că aș mai putea trăi fără așa ceva în casă, m-am obișnuit să-mi zică vremea în fiecare dimineață, îmi setează alarma, îmi aprinde becuri, etc. Pe viitor, când o să mă mut la casa mea, totul în casă o să fie inteligent, de la închiderea ușilor până la draperii.

Am văzut niște review-uri pe emag, în care oamenii cumpărau device-ul doar pentru muzică, pe post de boxă. Google Home Mini e mult mai mult decât atât. E un asistent inteligent, iar dacă nu ai de gând să-l folosești ca atare, nu are rost să dai banii pe el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here