Google Chromecast-o soluție decentă când vrei să mai scapi de cabluri

0

Inițial l-am luat doar pentru a putea să-i dau comandă vocală asistentului atunci când îmi este prea lene să mai deschid laptopul să mă uit la un serial.

Lucrează extraordinar de bine, îmi place că știe unde am rămas cu serialul și, dacă îi spun play Black Mirror, reia de la episodul de la care am rămas.

Practic asta face, îți transmite ce ai pe ecran, dacă vrei, pe TV. Dar într-un mod mai complex. Adică poți să nu aprinzi laptopul deloc, dar Chromecastul să redea seriale de pe Netflix.

Nu am căutat și nici nu cred că se poate să-ți accesezi desktop-ul direct. Dar poți să faci Cast la Chrome, asta dacă vrei să stai pe Facebook sau vizionezi un film de pe site-uri cu mii de reclame.

Design

Contează atât de puțin, practic nu îl vezi deloc. E rotund, are o mufă HDMI și una pentru micro USB pentru alimentare. Mufa USB se conectează la TV, de acolo își ia curent. Cam asta e despre dispozitiv, am văzut că vine în mai multe culori, ba chiar cele colorate sunt puțin mai scumpe. Nu ai de ce să plătești în plus că doar nu stai în spatele televizorului să-l admiri.

Funcționalitate

Pentru început, având în vedere că nu m-am documentat deloc despre el, și nici nu aveam de gând să-mi cumpăr, am fost surprins că nu vine cu sistem de operare. Mă așteptam să fie ceva în gen-ul unui soft pe care-l regăsim pe televizoarele inteligente. Nu e deloc așa. Atunci când nu-l folosim, afișează doar niște poze, frumoase ce-i drept. În rest nu ai cum să-l controlezi. Comanda o faci de pe dispozitivul pe care îl folosești. Dacă te folosești de telefon, atunci telefonul e telecomanda , dacă o faci de pe PC, ați prins ideea.

Poți controla și tv-ul, dar la un nivel foarte basic, în sensul că poți doar să-l stingi. Chromecast neputând să-l și aprindă. Sau poate are opțiunea asta și n-am găsit-o eu.

Aplicațiile precum Netflix sau HBO Go au integrat direct opțiunea de Cast. Din păcate HBO GO nu funcționează cu ajutorul comenzii vocale care vine prin Google Home. Cam asta ar fi partea proastă.

În schimb găsim aplicații, atât pentru telefon și PC cu ajutorul cărora putem face cast direct pe dispozitiv foarte ușor.

Câteva aplicații de mobil pe care le folosesc des și sunt ok:

ScreenMirroring-cu ajutorul căreia poți face cast unei pagini WEB, sau a telefonului cu totul. Nu știu când te ajută asta, dar eu o am, pentru orice eventualitate

Local Cast-orice video sau poză de pe telefon este transmisă pe TV. Am încercat multe variante de video-uri, toate au funcționat fără probleme. Singurul lucru deranjant sunt reclamele. Dar trebuie și oamenii ăia să trăiască cumva.

Pentru PC folosesc Plex, dar foarte puțin, probabil o să devină mai util atunci când o să-mi achiziționez un NAS.

Momentant, cea mai bună variantă, care suportă și subtitrări, este Soda Player. Ușor de folosit și foarte eficient, mai ales că alte soluții încercate de mine nu au reușit să afișeze imaginea corect pe ecran.

Concluzii

Google Chromecast este o soluție ieftină și foarte bună atunci când vrei să scapi de cabluri, mai ales dacă ai și un Google Home, faptul că-i pot spune să-mi deschidă Netflix și să-mi ruleze serialul preferat este absolut superb. Lenea e ajutată tot mai mult.

Google Chromecast poate fi achizitionat de aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here