Au fost desenele care mi-au deschis apetitul pentru SF și spațiu. Galaxy Rangers a fost o producție SUA-Japonia și asta se vede în modul în care au fost desenate personajele sau chiar tipul navelor spațiale, care au un aer Japonez.

Desenele au rulat din anul 1986 până în 1989 și au fost produse în America, dar desenate în Japonia în studioul Tokyo Movie Shinsha. Când au fost lansate, Galaxy Rangers au fost privite ca o revoluție în domeniu.

Poveste

Acțiunea se petrece în viitor, cândva după anul 2086, când doi extratereștri de pe planetele Andor și Kirwin călătoresc pe Pământ pentru a căuta aliați împotriva corupției expansiviste condusă de Regina Coroanei.

În schimbul ajutorului, cei doi străini au dat planuri de construcție pentru un motor hiperdrive.

După acest eveniment cheie din istoria omenirii, călătoria interstelară a înflorit și un număr mare de colonii au apărut în sisteme de stele îndepărtate.

Pe langa cresterea activitatilor umane in spatiu, activitatile criminale au crescut, iar noile colonii au necesitat apararea impotriva diferitelor amenintari, incluzând Imperiul Coroanei.

A fost creat un grup cunoscut sub denumirea de „BETA” (Biroul pentru afaceri extraterestre) pentru a face față acestor sarcini, cu o divizie „Ranger”.

Majoritatea coloniilor prezentate în serial sunt  specializate fie în agricultură, fie în minereuri. Multe dintre planetele prezentate au nume de genul: Nebraska, Mesa, Ozark și Prairie fiind câteva.

Personajele principale au un implant în creier, S5, care le oferă abilități speciale și un avantaj atunci când sunt în luptă cu inamicii.

Serialul este o combinație de western si SF, protagoniști având ca modalitate de deplasare pe suprafața unei planete niște cai roboți.

Din toate desenele din acea perioadă, Galaxy Rangers are cel mai frumos intro cu cea mai bună melodie.

Niște desene care merită văzute, mai ales că au revoluționat industria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here