Far Cry Primal-Inainte sa se nască Isus

Jocul s-a lansat ieri, 23 februarie, e 24 când scriu articolul, dar s-ar putea să fie 25 când îl postez, deci….ieri sau alaltăieri.

Am avut ocazia să mă joc câteva ore pe el și am fost puțin impresionat. Nu neapărat de joc, ci de poveste și de munca celor de la Ubisoft Montreal care au încercat să reconstruiască lumea așa cum era ea în urmă cu 10.000 de ani. O vreme în care oamenii erau mai deștepți decât mulți așa-ziși oameni din zilele noastre, cum ar fi angajații Antenelor sau tâmpiții care mai cred și astăzi că pământul e plat.

Far Cry Primal te teleportează într-o lume de mult apusă, în epoca de piatră, unde femeile erau mult mai păroase decât ne place noua în ziua de azi și probabil mult mai supuse. Asta o să ne dea de gândit. Apropo de femei…Iubire multă de Dragobete.

Dar să ne întoarcem la Far Cry Primal- primul joc serios care ne trimite în urmă cu mult în timp și o face într-un mod senzațional, pentru că lumea înconjurătoare este superbă.La fel și gameplay-ul. Că tot vorbim de gameplay, nu se diferențează foarte mult de celelalte. Să fiu sincer cu voi, nu e nici o diferența, e un first person shooter care are o poveste interesantă. Vei intra în pielea lui Takkar, membru în tribul Wenja iar misiunea ta este să reconstruiești tribul. Vei face asta prin construcția unui sat pentru membrii pe care îi vei recruta. O să ai nevoie de un Șaman și un războinic care o să-ți deblocheze anumite abilități. Că tot vorbim de abilități, cumva tu vezi prin ochii unei bufnițe dacă bine îmi aduc aminte, și poți zbura deasupra teritoriului inamic și chiar să ataci dușmanii cu acea bufniță. Partea cu bufnița mi-a plăcut în mod deosebit. Alături de tine în călătoriile tale prin continentul populat de mamuți sau tigri cu dinți mari ”sabertooth”(doar în engleză îmi vine numele) poți să ai un companion cum ar fi tigrul deja menționat, sau chiar un viezure. Animalele de companie sunt folositoare, mai ales viezurele care provoacă pierderi mari de viață inamicilor tăi.

Acțiunea petrecându-se în urmă cu 10.000 de ani, armele nu sunt tocmai un lux ca în Far Cry 3 unde aveai mitraliere, conduceai mașini sau îți distrugeai inamicii cu lansatorul de grenade. Aici trebuie să te mulțumești cu suliță, arc cu săgeți sau un cuțit de mici dimensiuni. În plus, te poți folosi de un fel de topor din piatră care poate fi aruncat în inamici.

Cumva trebuie să trăiești în armonie cu animalele din joc, de la ele poți dobândi anumite abilități care te vor ajuta în lupta ta pentru supraviețuire într-o lume mult prea ostilă pentru un om care nu are la dispoziție tehnologia din zilele noastre.

M-am jucat doar vreo 2 ore, dar a fost suficient să-mi dau seama că Far Cry Primal se anunță un succes chiar și pentru mine, mai ales că nu am fost încântat de celelalte jocuri din serie, nereușind să termin niciunul pentru că se instala ușor plictiseala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here