Experiența mea prin traficul Bucureștean

0

Știți că există lupta aia între Cluj și București, care e mai bun, care e mai cu moț. Ideea e că ambele sunt de rahat. Clujul e de un rahat mai  civilizat dacă vreți, în rest oamenii sunt la fel de răi oriunde te-ai duce în lume. În București e normal să fie mai accentuat, sunt mai mulți, iar accentul si intonația nu-i ajută deloc. Am dat peste oameni super de treabă dar care păreau că te iau de sus din cauza exprimării. Așa se vorbește la București ncsf.

No, la capitolul trafic situația este diferită.  În primul rând mai vreau să zic ceva despre rahat. Am văzut în câteva zile atât de mult căcat pe jos cât n-am văzut în toată viața mea. Serios, la Unirii, la Mega-ul ăla din subsol, pe scările care te coborau în raiul cumpărăturilor era un ditamai căcatul. Și părea de om. Pe lângă hotel….exact! Căcat.

În fine, să trecem la trafic. Eu n-am mai condus prin București niciodată, deci m-am băgat cu oarecare frică, da mai mică așa, că era mașina firmei.

Semnalizare! Ce-i aia?

Nu vreau să generalizez, dar nu am văzut mai mult de doi oameni semnalizând atunci când schimbau banda. Mi se pare că e opțional acolo, așa am auzit.

La trecerea de pietoni a fost show. Am ieșit seara la plimbare și am luat-o spre centrul vechi că era cald și am auzit că dacă ești pe valoare acolo mergi, în centrul vechi. Și m-am dus.  La o trecere de pietoni prin zona aia, s-a făcut verde pentru pietoni, nimeni n-a îndrăznit să treacă, mașinile veneau continuu  deși noi aveam verde. Cred că culorile sunt opționale.

Claxoane într-una, oamenii ăia claxonează fără oprire. Și în Cluj e trafic și stai cu orele dar nu auzi atâtea claxoane. Și dacă auzi, probabil eu sunt cel care claxonează pentru că mă enervez repede și așa mă descarc. La capitolul acesta îmi place traficul Bucureștean. Parcă am fost ca acasă.

Ceilalți șoferi nu te lasă să te bagi. O faci cu japca. Prima zi am fost Clujean, semnalizam, așteptam frumos și probabil că eram și acum acolo dacă nu îmi zicea un amic care locuiește  în București „Bă, tu te bagi că se opresc ei, stai liniștit”. Și m-am băgat. Practic, în trafic eram un Bucureștean, dar care semnalizează.

În rest mi se pare interesant Bucureștiul. Nu m-aș muta acolo, dimpotrivă, îmi vine să plec și din Cluj spre ceva mai mic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here