Saber Rider și Șerifii Stelari este un desen animat space-western din 1987 după o temă similară cu Galaxy Rangers și Bravestarr.

Inițial o serie de desene animate din 1984 cunoscută sub numele de Star Musketeer Bismarck creată de Studio Pierrot, a obținut un succes moderat în Japonia. Drepturile de limba engleză la seria nouă au fost achiziționate de World Events Productions (WEP) în 1986. WEP a reorganizat și rescris seria, care a încorporat amândouă episoadele originale și a creat alte 6 noi înainte de lansarea acestuia sub numele de Saber Rider și Șerifii Stelari.

Era perioada în care western-ul se contopea cu viitorul și aveam parte de nave spațiale și oameni care se băteau totuși cu săbii, nu laser.

Saber Rider a fost un alt desen care mi-a marcat copilăria, abia așteptam să le văd, fiind pasionat de spațiu și SF.

Poveste

În viitorul îndepărtat oamenii s-au extins dincolo de Pământ și planetele colonizate din Galaxie, creând o nouă frontieră a oamenilor. Cu scopul de a proteja aceste noi colonii și de a menține legislația și reglementările în noua frontieră, Cavaleria de comandă a Pământului a fost creată. Cavaleria de comandă este, în esență, o organizație militară, care deține o armată și o flotă de nave pentru a proteja noua frontieră.  Cavaleria de comandă este o unitate specială de agenti, cunoscută sub numele de Șerifii Stelari care funcționează ca agenți de teren, investigând și comploturile împotriva securității noii frontiere.

Dușmanul principal al Cavaleriei de Comandă și al Șerifilor Stelari este o rasă de creaturi  cunoscută sub numele de  Outriders, care au sărit în dimensiunea noastră cu scopul de a o cuceri. Ei atacă coloniștii, distrug așezările umane și răpesc oameni, cu scopul de a mina diferite metale sau cristale de la sol.

Outriderii sunt superiori oamenilor în tehnologia de luptă, care posedă o legiune de roboți gigantici cu putere de foc stranie în raport cu care flotele Cavaleriei de comandă nu au egal. Pentru a avea o șansă împotriva unei astfel de supremații, Comandamentul Cavaleriei dezvoltă un prototip de navă cunoscut sub numele de „Ramrod Equalizer Unit” (sau doar Ramrod) care are capacitatea de a se transforma dintr-o navă spațială într-un robot foarte puternic, care poate lupta cu Outriderii în condiții egale.

De văzut dacă ești pasionat de SF. Plus că e de pe vremea când desenele erau bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here