De Vineri, toți românii sunt Francezi.

0
418

De fapt nu de vineri, că noi am cochetat cu Franța de când am descoperit apa caldă și cuvântul parol.

S-au întâmplat lucruri regretabile, suntem cu toții de acord, dar asta nu înseamnă că viața se oprește aici și tot ce fac trebuie să cuprindă tricolorul francez, așa cum o faceți majoritatea dintre voi.

Nu m-am ascuns niciodată, urăsc Franța, urăsc poporul francez pentru lașitatea și prostia de care au dat dovadă în toată istoria lor. Nu-i urăsc suficient de mult încât să mă bucur de faptul că mor oameni nevinovați, nu sunt animal, iar dacă aș fi fost credincios i-aș fi inclus și pe ei în rugaciunile mele.

Dar voi, românașii care  v-ați pictat pozele alea în tricolorul francez sunteți cel puțin penibili. Majoritatea oamenilor pe care i-am văzut cu poza aceea nici nu știu unde e Franța pe hartă, nu cunosc istoria lor sau măcar un cuvânt în franceză. Pozele au fost puse pentru că așa e la modă și poate mai strângi un like, care devine tot mai sfânt pentru noi.

Cei mai proști, și o spun cu tot riscul, că unii îmi sunteți prieteni, sunt cei care au comparat tragediile. ”De ce nu s-a pus, domne, și tricolorul românesc la profil?” Ajuta cu ceva? Îi ajută pe francezi că ai tu steagul lor la profil? Nu prea.Dacăm vrei să fii solidar sau să plângi morții, o poți face în intimitatea ta, nu în văzul lumii, că nu ne pasă de poza ta de profil și nu ești un om mai bun dacă ești colorat în steagul franței sau în cel românesc. Trebuie să fii foarte idiot să compari cele două tragedii. Concluzia pe care am văzut-o pe degetele tuturor a fost că nu contează faptul că un om a murit, contează modul în care a murit. Dacă a murit ca prostul dă-l dracu, dacă a fost victima unui atentat…..păi e altceva, ne punem poze ca oile chiar dacă nu știm ce s-a întâmplat. Că așa e frumos, nu? Rețineți, ca să aveți simpatia oamenilor trebuie să muriți într-un anume fel, altfel mori degeaba.

În altă ordine de idei, de vineri, nimic n-o să mai fie la fel. Europa nu mai e la fel și singura soluție în momentul de față e să-i lovim atât de puternic încât să nu mai crească nici iarba pe pământul lor. Cât despre Francezi, care au declarat că o să fie foarte duri :))), sper că nu se referă la sancțiuni economice și nici la faptul că se predau din prima.

Continua să fii parte din turmă, urmează și alte steaguri de pus la profil!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here