De ce scade încrederea în Biserica Română.

Am citit un articol pe Adevărul despre Biserica și credibilitatea ei.  Nu cred că avem nevoie de sociologi care să ne inunde creierul cu termenii lor, cu studiile lor (care sunt bune, nu denigrez asta) pentru a știi că încrederea în Biserica s-a diminuat. Adică, dacă ai făcut măcar un Liceu și ai puțină gândire rațională, renunți să mai crezi în porcăriile pe care le debitează un preot nenorocit.

Așa că da, știm că oamenii nu au încredere în Biserică, și de ce ar avea?  Mesagerii domnului sunt niște nenorociți care văd doar bani și putere.  Cunosc un caz recent în care un preot nu a vrut să vină pentru o spovedanie la un om pe moarte. De ce? Pentru că…………….așa, nu a dat un motiv, a zis pur și simplu…NU!  Adică omul i-a refuzat, așa cum a zis doamne-doamne, intrarea în Rai, că deh, nu a venit un hoț să-i cânte doua chestii la cap.  Parcă îl și văd pe Sf Petru la poartă:

-Na, ți-a cântat aia cu Doamne iartă?

-Nu, nenea Petru, n-a venit preotul.

-Ieși, în iad dacă nu ți-a zis-o p-aia cu Dumnezeu te iubește și te iartă de tot.

Și încă o chestie, care-i faza cu lumânările? Adică eu nu am voie să-mi aduc lumânarea mea??????? Cică astea din comerț nu sunt bune că scot fum negru și se strică pereții. Bine, înțeleg chestia asta, înseamnă că aveți voi mai bune. Și mi-a adus o lumânare care scotea un fum cel puțin egal cu cel de la Copșa Mică. Dar e frumos, afacerea se ține în familie. Dumnezeu și Popa.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here