Dacă Ceaușescu trăia, alegeri câștiga.

0

Am auzit despre sondajul făcut de IRES, în care a ieșit că Ceaușescu ar câștiga alegerile dacă ar candida în ziua de astăzi. Pare foarte plauzibil. Asta pentru că tinerii nu merg la vot, iar cei care merg, sunt bătrâni care încă suspină după vremurile de aur în care stăteau la coadă pentru o pâine.

Pe undeva e de înțeles, au trăit în altă eră, aveau loc de muncă și acoperiș deasupra capului. Conform sutdiului, 66% din cetățenii români l-ar vota pe Ceaușescu, în timp ce 73% consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită. Asta este cumva o palmă dată politicienilor. Mă gândesc că trebuie să fii un politician extrem de prost, dacă la 25 de ani de la moartea unui dictator, poporul încă l-ar vota.

Pe de altă parte, nu-mi pot imagina cât de idioți sunt oamenii care l-ar vota. De ce ai vrea să ajungi din nou sub jug? De ce ai vrea să te lipsești singur de libertate? Mereu te gândești că a fost mai bine, dar e doar nostalgia vremurilor în care aveai un loc de muncă asigurat. Eu nu concep să trăiesc, asta după ce am trăit în democrație, în comunism. Sunt un om învățat să spună ce simte, chiar dacă e greșit, e părerea mea și mi-o expun. Ei, într-o țară cum a fost România acum 25 de ani, probabil aș fi putrezit printr-o pușcărie comunistă.

Așa că, dragi tovarăși, eu aștept să dispară generația care și-a petrecut cei mai mulți ani din viață în comunism și au rămas cu aceeași mentalitate, poate atunci se mai schimbă ceva și pe aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here