Cum am ajuns o legendă printre puștii de 18 ani.(partea 3)

4

Am plecat din intersecție sigur pe mine. O dată pentru că știam să conduc, și mai mult decât atât, fusesem martor la infracțiunea pe care a comis-o. Eram atât de încrezător încât am crezut că eu îl examinez pe el. La radio cânta melodia lui Yves Laroc, rise up, foarte populară pe vremea aceea. În fine, trebuie să știți că scârbosul era cel mai al dracului polițist de la examinare. Eu n-am știut, dar după aceea am auzit că erau oameni care preferau să-și amâne traseul numai pentru a nu da examenul cu el. Bun, am plecat, am condus bine, am făcut parcări, am mers cu spatele, am plecat din rampă, am făcut tot ce mi-a cerut. Trebuie să știți că în Mediaș era o stradă puțin mai ciudată. Adică, când veneai din centru, ca să fii pe banda ta ieșeai pe sub un turn, iar în stânga turnului era strada care te ducea în centru. Oamenii, mai ales cei care nu erau din oraș, intrau pe sub turn, că nah, nu erau semne….acuma sunt. Bun, merg pe unde m-a învățat instructorul și opresc pentru că era trafic și eram în intersecție. Am stat cred vreo 3 minute, moment în care unu cu numere de Brașov(să-ți dau muie dacă citești, eram într-un opel albastru, ca să mă recunoști) vine drept în fața mea și se oprește la 3 metri de mine. Moment în care polițistul muist începe să urle la mine cum că sunt pe contrasens.  La început i-am explicat că sunt pe banda mea și că ăla-i bou, dar n-am avut cu cine, dintre noi 3 cel mai bou era polițistul. Trecem peste asta și îmi spune s-o iau la stânga. Execut manevra și merg maxim 20 de metri, după care îmi spune să trag pe dreapta. Am tras pe dreapta și m-am uitat la el, am văzut că scrie ceva și-l întreb: Picat? La care el îmi spune: Normal.

Am crezut că iau foc, nu-mi venea să cred, voiam să-i dau cu capul de bord până-i cade părul ăla împuțit. M-a invitat să mă dau jos și să merg în spate alături de fata care a iubit intersecția vreo 15 minute. În momentul în care am ieșit din mașină, ieșise și el spunându-mi ceva, nu-mi mai aduc aminte ce, dar eu negru de nervi m-am scăpat și i-am zis: Să-mi bag pula-n gura ta de prost. A rămas șocat, din ce am văzut, nu mi-a zis absolut nimic. M-am urcat în mașină alături de iubitoarea de intersecții, care era șocată de tupeul meu. Organul a demarat de pe loc către parcarea unde se strângeau toți. Înjurăturile nu s-au oprit aici, între timp m-a sunat mama, iar cuvintele mele nu au fost prea sofisticate, foloseam doar Să-mi bag pula-n gura lui, să-i dau muie și toate astea ortodoxe învățate la colțul blocului. El nu spunea absolut nimic, doar mă privea puțin îngrijorat în oglindă. După ce am închis telefonul, a încercat să vorbească cu mine, încurajându-mă spunându-mi că sunt tânăr și că mai am șanse. L-am înjurat din nou, și i-am zis că am stat două săptămâni să învăț doar ca să mă pice un bou care nu se știe lega la șireturi.

Am ajuns în parcare și am plecat către casă. În câteva ore se răspândise vestea așa de repede încât am crezut că o să ajung la știri. Seara când am ieșit afară tot cartierul știa că renumitul polițist a fost înjurat de cineva, norocul meu că nu se știa că sunt eu. Mai spre seară, cumnata mea care făcea școala de șoferi, venise de la legislație pe la noi, și a început să povestească că a fost unu la examen care l-a înjurat pe berbec……..

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here