Cronica unui meci în care ăia au jucat iar cu ăilalți

0

Ca de obicei, acuma că e mai cald, a reînceput sezonul în liga a V-a, adică aia pe sate. Se pare că jucăm în fiecare duminică. Așa că încerc să fiu prezent acolo dacă nu uit.

Bineînțeles că am ajuns în ultimele 5 minute ale partidei. Dar suficient pentru un simplu muritor, intensitatea este atât de mare încât un om nu rezistă o partidă întreagă fără să facă un mic infarct.

Am observat și o mică îmbunătățire pe falnicul stadion din Florești. Tot nu avem tribune, dar permitem mașinilor să intre pe marginea terenului să se parcheze. Un mare plus, așa baștanii comunei și-au etalat minunatele mașini.

Cine a jucat?

Păi ăia cu ăilalți, ăia fiind „ai noști” cum zice un bătrân mare cunoscător de fotbal. „Ai noști” nu sunt chiar ai noști, dar joacă pe terenul nostru și sunt sponsorizați de Florești. Deci ținem cu ei. Ai noști erau în roșu, ca de obicei, iar ăilalți în albastru.

Semn că liga a v-a devine tot mai șmecheră, la ăilalți au apărut și figuri exotice în echipă, semn că se investește masiv în fotbalul de pe sate. Aveau nu unu, ci doi negrii în echipă. Iar asta a creat panică printre suporteri, pentru că albii nu știu să sară (ați prins referința?)

Faze de Champions league?

Nu au prea fost, a trecut un grup de femei prin fața mea, dar păreau minore. Promițătoare totuși, am zis să mai așteptăm urcarea într-o ligă superioară ca să putem trece la acțiune, că ne place totuși libertatea.

Ăia în roșu, adică „ai noști” au avut un corner pe care lau gestionat prost, iar ăilalți, în albastru, cu doi jucători exotici în echipă, au plecat pe contraatac. Doi contra unu, dar piticul (care seamănă cu Mitriță) a fost egoist și a tras el, în loc să paseze. Portarul, cu o burtă mai mare decât a mea, lucru care m-a bucurat, s-a aruncat spectaculos și a prins mingea.

Imediat arbitrul a fluierat finalul meciului. Nu mi-am dat seama din bucuria publicului dacă am câștigat sau am pierdut. Pentru că suntem atât de săraci încât ăștia nu au fost în stare să pună măcar o tabelă ca în 1920 în care un impiegat schimbă rezultatul.

Un tip, de pe margine, striga la portarul burtos care tocmai salvase o situație clară de gol.

-Ionuț, ia „fanionele”!

-Ce bă?

-Ia „fanionele”!

-Am fost omu meciului, se autodeclarase Ionuț cu burta în față și mâna ridicată spre cer

-ia băăă „fanionele”

-Am fost omu meciului, decretase Ionuț, mergând agale spre marginea terenului fără să ia „fanionele”.

Cam asta a fost, am intrat în profi și am luat o apă. Bun meci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here