Cronica unui meci în care ăia au jucat cu ăialalți

1

De cum m-am trezit, târziu ce-i drept, pe la 4…PM ( da m-am culcat pe la 6 AM) am aruncat un ochi pe Facebook ca orice om care își respecta viața socială pe care n-o are. Am văzut că oamenii discutau de pleșcăviță de la Lidl. Eu fiind un gurmand fin care e în curs de slăbire (-14 kg, amin și doamne ajută), am zis să dau o fugă să văd despre ce-i vorba. 

După ce m-am dezmeticit mai bine mi-am dat seama că oamenii vorbeau despre faptul că NU mai găseau pleșcăviță la Lidl. Asta e, mi-am luat macarons, mozarella sticks și ceva branză cu ardei iute pe care le-am aruncat în congelator că n-am chef să le mănânc acuma.

În timp ce mă întorceam spre casă, am observat că e un meci de fotbal pe noul stadion din Florești, adică cel vechi pe care au pus iarbă artificială. Jucau ăia cu ceilalți.

-Care e floreștiu? Întreb eu pe un domn care se pare că are mari legături cu fotbalul clujean și cel național.

-Nici una, că s-a desființat. Mai are un avocat o echipă, da ăia îs în liga a 4-a, asta e a 5-a.

-No bun, și noi cu cine ținem azi?

-Cu ăia în roșu, că îs mulți din Florești la ei și joacă pe terenu nostru.

Și am început să discutăm politică, fotbal, despre Mediaș, despre cât de slab e fotbalul, despre Sibiu, despre de ce și-au numit ăia din Sibiu echipa Hermanstadt și nu Sibiu, că doar e nume românesc și suntem români, nu nemți. Despre cât de prost e Iohannis, despre cum ăia din echipa adversă sunt susținuți de Jandarmi și câțiva dintre jucători sunt chiar Jandarmi.

Deci automat îi urâm și sperăm că jandarmii nu dau cu gaze dacă pierd. Și-a făcut apariția și Primarul Șulea, însoțit de câinii lui de pază care-i ridică în slăvi orice beșină dată. Tipul acela de are Grupul Florești Liber și celălalt măgar care l-a ridicat în slăvi pe Șulea și ne povestea ce frumos i-a tratat pe protestatarii din fața primăriei cu cafele și apă.

Aveți aici articolul dacă vreți să vă enervați și vreți să vedeți cum arată un ”jurnalist care scrie cu limba”

Fotbalul a fost la nivel de amatori, așa cum sunt băieții, cu mingi aruncate în față ca în curtea școlii, cu preluări de parcă mingea se lovea de un zid.

Chiar a zis un domn că suntem buni la criticat, dar pe teren nu ne-am descurca mai bine. I-am zis că nici cei de pe teren nu sunt la fel de buni ca noi la criticat, că ai nevoie de antrenament să faci asta.

Până la urmă am câștigat cu 5-1, adică cei în roșu cu care țineam noi. Au mai fost câteva faze spectaculoase, de exemplu când a trecut o milfă cu părul alb și o rochie foarte mulată și fără sutien. Demn de Champions League, vă zic!

În rest a fost bine, soare, cald, iar eu în slapi pe afară, cele mai bune două ore petrecute în ultima vreme. Plus că am avut macarons.

Cu toate astea, vreau să vă zic că Liga a 5-a e mai spectaculoasă decât Liga 1, cel puțin la nivel de glume. Vorba unui domn cu nu prea mulți dinți în gură. În liga 1 joacă toate comunele de pe lângă București.

 

1 COMENTARIU

  1. :)))) … de retinut 😀
    – „Deci automat îi urâm si speram ca jandarmii nu dau cu gaze daca pierd”
    – În liga 1 joaca toate comunele de pe lânga Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here