Creștinii, acești iubitori de oameni.

0

Nu știu dacă ați auzit, dar la Cluj a fost un elev mai special care și-a luat Bacalaureatul cu nota 7. Ca să ajungă la această performanță, băiatul care suferă de sindromul Down, a trebuit să treacă prin încercări grele, aceste greutăți i-au fost făcute de oameni care trebuiau să-l ajute, mai ales preoții, pentru că Mihai, dacă nu mă înșel, a fost elev la un liceu greco-catolic. Pentru a înțelege povestea, neapărat citiți articolul acesta.

Cum era aia cu creștinii care sunt iubitori, religia toleranței, oamenii care ajută și iubesc? Pentru că preotul, acest iubitor de oameni, omul de legătură cu marele Dumnezeu, cel care ne ajută să scăpăm de povara păcatului, este ultima speță de om, chiar și când a fost în prezența ziariștilor. Cât de departe suntem de cuvântul ” civili ” sau ” umani ” ….. Într-o lume în care incompetenți ” normali ” au diplome peste diplome și recunoștințe nemeritate , un adolescent ” anormal ” , cu o voință ce întrece de departe voința majorității , e pus pe marginea societății

Nici oamenii n-au fost mai buni, toți l-au judecat, toți l-au marginalizat, pentru că nu-i așa, dacă ești handicapat nu exiști. În România nu  ai o șansă la o viață cât de cât normala în acele condiții, pentru că oamenii au o mentalitate veche, comunistă, în care dacă nu ești puternic nu reziști, devii doar o povară pe umerii societății, societate care va încerca să scape de tine ca de un parazit care distruge corpul unui om.

Da, hai să mergem la biserică, să fim evlavioși doar duminica, pentru că în timpul săptămânii devenim adevărate bestii posedate,parcă, de diavol. Mai bine nu, decât să fiu un ipocrit, mai bine refuz să merg la biserică, mai bine recunosc că nu-mi pasă deloc de religie. Măcar așa stau cu sufletul împăcat, știu că n-am prea multe lucruri de spus Sfântului Petru dacă ajung în rai, dar măcar știu că am fost un om mai bun ca majoritatea creștinilor care bat cruci ca disperații când trec pe lângă biserică, în speranța că va da peste ei o căruță de bani, sau măcar o mărire de salariu cu 10 lei, pentru a bea o bere în plus atunci când ies sâmbătă seara în club unde încalcă aproape toate poruncile lui Dumnezeu, în speranța că Duminică, vor fi iertați în timpul slujbei, de parcă Dumnezeu ar fi ipocrit. Sau poate că este, pentru că omul tinde să copieze comportamentul zeilor, iar la urma urmei, am fost creați după chipul și asemănarea lui, sunt absolut sigur că am luat de la el și o doză de ipocrizie.

Mulțumesc domnule Petrica-Daniel Tintelecan, mi-ați reamintit de ce îi consideram  pe reprezentanții bisericii niște jeguri umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here