Carnival Row

Carnival Row m-a surprins plăcut încă de la primul episod.

Aveam de gând să închid contul de Prime Video pentru că am terminat The Man in The High Castle, dar am avut parte de o surpriză cu Carnival Row, care m-a prins de la primul episod.

Distribuția este puternică, în rolul principal fiind Orlando Bloom și Cara Delenvigne. Apropo, o vedeți și goală în serial. Deci e și mai interesant.

Dar nu goliciunea ei este importantă. Ci povestea, atmosfera creată în serial și locația. Inițial scenariul a fost scris pentru un film, dar undeva pe parcurs s-au decis să-l transforme în serial. Și bine au făcut, că eu nu mă pot sătura.

Acțiunea se petrece pe un continent fictiv, cu țări fictive dar care au o atmosferă Britanica. Ba chiar sunt la fel de manierați ca Britanicii de pe la 1800. De altfel și universul în care se petrece acțiunea are stilul perioadei Englezești din acea vreme. Doar că țara se numește Burgue, iar aici își fac veacul tot felul de creaturi care au sosit ca emigranți din cauza războiului dintre Burgue și o altă țară care este menționată doar puțin.

Se vede că s-au investit bani mulți, producția fiind impecabilă. Fără CGI prost, fără decoruri proaste, totul pare natural și este bine făcut. Iar asta captivează pși reușește să te facă „ostaticul” lumii prezentate în Carnival Row.

Orlando Bloom joacă rolul unui inspector, fost veteran de război, care investighează niște crime dubioase care se dovedesc a avea legătură cu el. Cara Delenvigne, pe lângă că e frumoasă, joacă și rolul unei zâne, emigrantă din lumea ei după ce țara a fost devastată de războiul dintre Burgue și Pact (The Pact)-bănuiesc că e o alianță.

În fine, atmosfera din serial este senzațională, poate îmi place și pentru că sunt un fan al perioadei respective. Chiar și așa, nu se poate nega calitatea serialului per total.

Nu zic nimic despre poveste pentru că e mai frumos să o descoperi singur. Dar garantat serialul merită vizionat, iar prin acest serial Amazon s-a asigurat că mai ciupește niște bani de la mine.

Well played!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here