Care este momentul în care tragi linie și nu mai ții cont de lege?

Nu tu ca om, ca stat, ca guvern, ca țară. Unde este linia aia imaginară care trebuie trecută pentru a accepta ideea că legiile trebuiesc uneori încălcate?

Urmăream povestea cu arestarea fiului lui Guzman, El Chapo, cum vă place vouă să-i spuneți, mafioților. Povestea este în felul următor: Poliția s-a dus să-l aresteze pe Ovidio Guzman, adică ficiorul lui El Chapo. La auzul acestei vești fratele lui și-a trimis oamenii pe străzi și a început un mic război.

După aceea a apărut un mic filmuleț în care Poliția îi spune lui Ovidio să-și sune fratele și să-i transmită să înceteze atacul că a fost capturat. Ovidio face asta, dar presa de la noi, întelegând foarte bine spaniola, a zis că ăla a fost atât de șmecher încât a suna de față cu poliția. O prostie, polițiștii i-au zis să o facă. Dar na, la noi e cu fan de mic, astfel că avem așa puțină dragoste pentru criminali și mafioți.

Ideea e că ăia nu s-au oprit iar guvernul Mexican, corupt și fricos, l-au eliberat pe Ovidio Guzman. Apoi, unul din polițiștii care l-a arestat pe Ovidio a fost executat ieri dimineață.

Adică ăia fac cam ce vor pe acolo, iar tu, ditamai guvernul care dispui de toate resursele necesare, te iei la bătaie cu un cartel de droguri și ți-o furi?

Până unde merge răbdarea în condițiile în care 13 oameni au murit? Limita aia de care vorbesc unde e? Pentru că pentru mine problema e foarte simplă. Nu se mai judecă nimic, trebuie să moară toți. Trimis forțe speciale, cerut ajutorul americanilor și asasinat fiecare membru al grupării.

Dacă faci asta de câteva ori, cu toate grupurile mafiote din țară, mulți se vor gândii de două ori înainte să adere la un clan mafiot.

În rest e foarte trist să vezi părinți cu copiii în centrul orașului stând pe burtă de frica gloanțelor.

Moralitatea trebuie lăsată deoparte atunci când ai de-a face cu animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here